Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 23:20

Ο Β. Μαρινάκης παραδίδει στον Γ. Μώραλη

logoartc_f
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε προσωπική του δήλωση εξέφρασε τη βεβαιότητα του για την πλήρη δικαίωση του και πρότεινε τον Γιάννη Μώραλη για πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
 
"Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε ομόφωνα τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ως απολύτως αβάσιμες και απογύμνωσε, έτσι, όσους περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους.
 
Την αθωότητά μου και για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα αναδείξει η διαδικασία που θα επακολουθήσει, δικαιώνοντάς με απολύτως, επικυρώνοντας την εκφρασμένη γνώμη του Προέδρου του Συμβουλίου.
 
Μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας και για τους λίγους μήνες που απομένουν για την πλήρη δικαίωσή μου, προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης".
 
ΟΙ ΕΚΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
 
Μετά το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ήρθε η τοποθέτηση του Γιώργου Βασιλειάδη σχετικά με τις εξελίξεις. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο Νόμο 2725/99, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει σε 15 ημέρες μετά την έκδοση του σχετικού βουλεύματος να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και όσοι κατέχουν διοικητικό αξίωμα να μεταβιβάσουν το μετοχικό μερίδιό τους.
 
Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στον Sport24 Radio 103,3 άφησε ανοικτό το σενάριο να μην χρειαστεί η παραχώρηση μετοχών, εξηγώντας νομικά πως "υπάρχουν δύο απόψεις. Από τη μία είναι ο νόμος Κοντονή, εάν παραπεμφθείς αμετάκλητα για κακούργημα, πρέπει να φύγεις από τη διοίκηση μέχρι να ξεδιαλύνει η υπόθεση. Υπάρχει μια διφορούμενη σκέψη, για το εάν πρέπει να φύγει κάποιος από ιδιοκτήτης.
 
Εκεί η ΕΕΑ διάλεξε ένα καθεστώς, το οποίο κατά την άποψή μου είναι δίκαιο. Φανταστείτε ο Μαρινάκης να μην μπορεί να βρει αγοραστή... για ένα μετοχικό κεφάλαιο που ξεπερνά τα 100.0000.000 ευρώ η ΕΕΑ διάλεξε να μπορείς να εξουσιοδοτήσεις κάποιον με συμβόλαιο εξωνήσεως, να μην φύγεις από την ιδιοκτησία, αλλά να φύγεις από την κατοχή των μετοχών. Να τις παραδώσεις σε κάποιον και να δώσεις την εντολή μέχρι να ξεδιαλύνει η υπόθεση, να βρει αγοραστή.
 
Να βρεις κάποιον, να κρατά αυτός τις μετοχές. Φανταστείτε να αναγκαστεί ο κύριος Μαρινάκης να πουλήσει τις μετοχές του, να μην βρει αγοραστή, η ομάδα να υποβιβαστεί και να έρθει μετά το δικαστήριο - όταν γίνει - και να τον αθωώσει. Φανταστείτε τι θα γίνει.
 
Το δεύτερο η υπόθεση να πάρει άλλη νομική μορφή. Να γίνει πλημμέλημα και να γίνει δωροδοκία. Το παίξατε όχι για το στοίχημα, αλλά γιατί θέλατε να κερδίσει ο Ολυμπιακός, για να πάρει το πρωτάθλημα, για το κέφι σας επειδή είναι εγωιστές κλπ. Το στήσατε το παιχνίδι, αλλά όχι για το στοίχημα. Αυτό είναι πλημμέλημα. Τα αδικήματα παραγράφονται στην οκταετία.
 
Νομίζω ότι θα γίνει αυτό που προβλέπει η ΕΕΑ. Εάν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Μαρινάκης, ο Κομπότης, ο Σπανός, μπορεί άμεσα ή έμμεσα να καταργηθεί ο νόμος Κοντονή. Εάν καταργηθεί ένας νόμος, καταργείται το σύνολό του. Μπορεί να διαλύσει μέσα σε μια ημέρα το ποδόσφαιρο. Θα επικρατήσει η ενδιάμεση λύση.
 
Είναι παράνομο ο κύριος Κοντονής να αποφασίζει εάν χωρίς να καταδικαστείς να αναγκάζεσαι να πουλάς την περιουσία σου, δεν το προβλέπει το Σύνταγμα. Δεν μπορείς να καταργήσεις το Σύνταγμα με ένα νόμο".
 
Στο προσεχές διάστημα μένει να διευκρινιστεί τι θα συμβεί με τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εάν θα παραμείνουν στην κατοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη ή θα περάσουν σε άλλο πρόσωπο και με ποια μορφή.
 
Η δήλωση του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη:
 
"Ως Δήμαρχος Πειραιά αναλαμβάνω την ιστορική ευθύνη που μου αναλογεί απέναντι στο σύλλογο της πόλης μας και στα εκατομμύρια των φιλάθλων μας.
Για το λόγο αυτό τίθεμαι στη διάθεση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προκειμένου μετά την τιμητική πρόταση του Προέδρου να στηρίξω την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας μας, για τους λίγους μήνες που απαιτούνται μέχρι να δικαιωθεί οριστικά ο φυσικός ηγέτης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.
Όλοι οι Ολυμπιακοί απέναντι στην επίθεση που δέχεται η ομάδα μας είμαστε παρόντες και ενωμένοι σαν μια γροθιά".
 
Πηγή:sport24.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στ. Κοντονής :
Όλοι ελέγχονται …
 
Έκθεση έργων Πάνου
Αραβαντινού στη Δημοτική
Πινακοθήκη

Π. Νταβανέλος:
Θύμα επίθεσης στα Εξάρχεια

Μια ευκαιρία στον
παράδεισο να πάω …

Γεγονότα

«55ο Ράλλυ Αιγαίου 2018» 

Συνεργασία της ΕΥΔΑΠ
με τον «Φάρο Τυφλών»

ΕΛΠΕ και ΕΚΟ προσφέρουν
«ζεστασιά» σε σχολεία
των νησιών

podosfairiki_synerg.logo1
Συνεργασία Περιφέρειας και
ΠΕΣΥΔΑΠ για το όρος
Αιγάλεω 

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

13 Δεκεμβρίου 2017, 00.57
Επίθεση Χρυσαυγιτών στη Σαλαμίνα
Σε μια προκλητική φασιστική επίθεση η...
13 Δεκεμβρίου 2017, 00.00
Άντζελα Ντέιβις: Επανάσταση είναι η συνέχειά της
Στην Αθήνα βρέθηκε η θρυλική...
10 Δεκεμβρίου 2017, 22.25
Στ. Κοντονής : Όλοι ελέγχονται …
Αντιπαράθεση του υπουργού...

Ναυτιλία

12 Δεκεμβρίου 2017, 10.27
Τα προβλήματα των Λιμενεργατών στο τραπέζι …
Ζητήματα σχετικά με την εύρυθμη...
12 Δεκεμβρίου 2017, 10.06
Συνεργασία Υπ. Ναυτιλίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά
Συνεργασία του Υπουργείου...
08 Δεκεμβρίου 2017, 18.00
Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
Η   Διοίκηση της  Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

11 Δεκεμβρίου 2017, 00.47
Επισκευή στο γήπεδο του «Πορφύρα» από την Περιφέρεια
Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο...
10 Δεκεμβρίου 2017, 22.32
Π. Νταβανέλος: Θύμα επίθεσης στα Εξάρχεια
Ο εργαζόμενος στο Ραδιοσταθμό...
10 Δεκεμβρίου 2017, 20.33
«Μηδενικό πρόγραμμα έργων στον Πειραιά …»
Την παντελή έλλειψη προγραμματισμού,...