Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 00:06

17ο Ναυτιλιακό Forum της Navigator

damanaki ixthok1
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, απηύθυνε χαιρετισμό στο 17ο Ναυτιλιακό Forum της Navigator, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty» και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
 
Ο Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: 
 
«Κυρίες και κύριοι, 
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στον Πειραιά. Είναι πολύ σημαντικό ότι διεξάγεται στην πόλη μας το Forum της Navigator μετά από 17 χρόνια. Ο Πειραιάς είναι η ναυτική πρωτεύουσα της Ελλάδος, είναι το μεγάλο λιμάνι της Ελλάδος, είναι η φυσική έδρα της ελληνικής ναυτιλίας, του μεγαλύτερου στόλου παγκοσμίως με την μεγαλύτερη ιστορία σε παγκόσμιο επίπεδο. 
 
Έχω πει πολλές φορές ότι το μέλλον της χώρας και σίγουρα του Πειραιά, κοιτάζει προς τη θάλασσα,  γιατί από εκεί έρχονται οι τομείς που μπορούμε να αναπτυχθούμε οικονομικά και είναι βέβαια η ναυτιλία, ο τουρισμός, το μεγάλο λιμάνι. 
 
Στην  πόλη συμβαίνουν αλλαγές. Αλλαγές στο λιμάνι, που θέλω να πιστεύω ότι θα κυλήσουν θετικά και για τη λειτουργία του λιμανιού και για την οικονομία του Πειραιά και της χώρας. Συμβαίνουν μια σειρά άλλων αλλαγών, ώστε να καταστήσουν τον Πειραιά ένα μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο και εννοώ τα μεγάλα έργα του μετρό και του τραμ. Συμβαίνουν κι άλλες αλλαγές, είμαστε μια πόλη, σχεδόν υπό ανοικοδόμηση και όσοι ήρθατε από κάθε κατεύθυνση πέσατε στα έργα που δυσκολεύουν τη ζωή μας. Πιστεύω ωστόσο ότι η θάλασσα μας δίνει μια προοπτική και μια καλή ψυχολογία.
Προσπαθούμε αυτά τα 3 χρόνια να ξαναβάλουμε ως Δημοτική Αρχή τη ναυτιλία στην ατζέντα που δεν υπήρχε τόσα χρόνια. Είμαστε σε μια συνεργασία με την οικογένεια της ναυτιλίας, αλλά και με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με το οποίο έχουμε μια στενή συνεργασία. Προσπαθούμε να συμβάλλουμε από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να καθορίσουμε την πολιτική του shipping που θα συζητήσετε σήμερα εδώ,  γιατί δεν έχουμε τη γνώση ούτε είναι  αρμοδιότητά μας, αλλά θέλουμε να είμαστε κοντά σε όλη αυτή τη διαδικασία, να στηρίζουμε όσο μπορούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες που έχουμε από το Νόμο. Πιστεύω ότι έχουμε πετύχει κι εμείς από την πλευρά μας να βάλουμε την ελληνική ναυτιλία και τη σχέση της με τον Πειραιά στο τραπέζι. 
 
Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα ότι έρχεται αυτό το Forum στον Πειραιά, είναι ένα πολύ σημαντικό Forum. Δεν μας ικανοποιεί και μας στεναχωρεί ότι δεν έχουμε έναν κατάλληλο χώρο στην πόλη με το μεγάλο λιμάνι για να επιστρέψουν τα Ποσειδώνια,  καθώς η φυσική τους έδρα ήταν στην πόλη μας και θέλουμε να ξαναγίνουν στον Πειραιά. Μας στεναχωρεί, μας θλίβει και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με την πολιτεία κι όλους τους εμπλεκόμενους, μήπως μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στον Πειραιά τις προϋποθέσεις να επιστρέψουν τα Ποσειδώνια. Δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει να προσπαθούμε για τα δύσκολα. Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε στον Πειραιά, να σας καλωσορίσω. Καλή επιτυχία στο Forum  κι αν περιδιαβείτε την πόλη μας να περάσετε ωραία, παρά το ότι αυτή την περίοδο είναι δύσκολα προσπελάσιμη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Πειραιάς μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο θα πάει καλύτερα, αρκεί βέβαια και η χώρα να σταθεί στα πόδια της κι εσείς είστε ένας πυλώνας της οικονομίας,  που  στηρίζετε και την εθνική οικονομία και τη χώρα. Να συγχαρώ τους διοργανωτές για το 17ο Forum και για την επιλογή τους να διεξαχθεί στον Πειραιά, σε ένα ιστορικό πλοίο  όπως είναι το «Hellas Liberty». Εύχομαι του χρόνου το Forum να διεξαχθεί ξανά στον Πειραιά. Να είστε καλά». 
 
Στο 17ο Ναυτιλιακό Forum της Navigator συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Πρεσβειών των χωρών: ΗΠΑ, Kαναδά, Ιαπωνίας, Αζερμπαϊτζάν,  Παναμά, Κροατίας, Βραζιλίας, Pουμανίας, Τουρκίας, Μολδαβίας,  Αιγύπτου, Βιετνάμ, Iνδονησίας, εκπρόσωποι Προξενείων καθώς και εκπρόσωποι του ΟΛΠ, υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλίας, του τραπεζικού κλάδου, εκπρόσωποι σημαντικών ναυτιλιακών οργανισμών και ναυτιλιακών εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και μεγάλων δικηγορικών γραφείων, καθηγητές πανεπιστημίων. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η Ρένα Δούρου στην 
εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 
 
Αυτοψία Λαμπρίδη στις
Λιμενικές εγκαταστάσεις
της Δ. Αττικής

Η ΝΔ καταψηφίζει το
Νομοσχέδιο του
Υπ. Ναυτιλίας

«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο
προσφέρει άριστες σπουδές»

Γεγονότα

Τρία νέα φωτοβολταϊκά
πάρκα από την
«ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»

Έκθεση φωτογραφίας…
Πέτρου Κασιμάτη και
Νίκου Μπαρδούνια

«Της Κυριακής τα είδωλα»
για τα 90 χρόνια της
Προοδευτικής

podosfairiki_synerg.logo1
Συνεργασία Περιφέρειας και
ΠΕΣΥΔΑΠ για το όρος
Αιγάλεω 

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

13 Νοεμβρίου 2017, 23.02
«Μέτρα στήριξης των μικρών νησιών»
«Δήλωση της Βουλευτή Α΄ Πειραιά και...
13 Νοεμβρίου 2017, 22.55
Η ΝΔ καταψηφίζει το Νομοσχέδιο του Υπ. Ναυτιλίας
Εισήγηση  Τομεάρχη Ναυτιλίας και...
13 Νοεμβρίου 2017, 00.49
Γεννηματά και Ανδρουλάκης στο β΄γύρο
Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης...

Ναυτιλία

17 Νοεμβρίου 2017, 12.19
Αυτοψία Λαμπρίδη στις Λιμενικές εγκαταστάσεις της Δ. Αττικής
Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας...
16 Νοεμβρίου 2017, 00.35
Παράσταση διαμαρτυρίας των Λιμενεργατών για τις μετατάξεις
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών...
13 Νοεμβρίου 2017, 18.18
Νέος σταθμός Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου
«Ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για το...

Πειραιάς

17 Νοεμβρίου 2017, 12.06
«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο προσφέρει άριστες σπουδές»
Το μήνυμα του νεοεκλεγέντος Πρύτανη...
17 Νοεμβρίου 2017, 09.46
Απάντηση της ΔΗΡΑΠ στο «Λιμάνι της Αγωνίας»
«Επειδή πολλά γράφονται και...
16 Νοεμβρίου 2017, 19.17
Κλειστά αύριο Παρασκευή 10 σχολεία του Δήμου Πειραιά
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη...