Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 23:33

Επίσκεψη Χρ.Λαμπρίδη στα λιμάνια της Κω

logoartc_f
Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης επισκέφθηκε την Κω, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Λαμπρίδης επισκέφθηκε το λιμένα του Μαστιχαρίου, όπου μαζί με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κοκκαλάκη και τον Λιμενάρχη Κω , Αντιπλοίαρχο κ. Γιαλελή επιθεώρησε τα νέα έργα του λιμένα, τα οποία και ολοκληρώθηκαν, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τη σύνδεση της Κω με γειτονικά νησιά της Δωδεκανήσου.
 
Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τον κεντρικό λιμένα της Κω, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση και έκαναν αυτοψία στο λιμάνι και στα έργα προσωρινής αποκατάστασης της λειτουργίας του, μετά τον πρόσφατο σεισμό. Συζήτησαν τόσο για τα έργα που απαιτούνται για την οριστική λύση του προβλήματος όσο και για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την επέκταση των λιμενικών υποδομών, προκειμένου να αυξηθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμανιού και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του ως προς την εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών.
 
Ο κ. Λαμπρίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κυρίτση και τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιώργο Κοκκαλάκη για την αναλυτική ενημέρωση που του παρείχαν για τα θέματα των λιμανιών του νησιού, δήλωσε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται, για να αντιμετωπιστούν σε σύντομο χρόνο τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό.
 
Ειδικότερα ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνολικής αποκατάστασης του λιμένα της Κω εξασφαλίσθηκε πίστωση 8.000.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών διενήργησε δύο διαγωνισμούς που βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης για τις: α) Μελέτες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017» προϋπολογισμού 325.000 € και β) Γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών λιμένα Κω που προκλήθηκαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017» προϋπολογισμού 300.000€. Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης. Με την ολοκλήρωση των μελετών, το συντομότερο δυνατό και σε διάστημα λίγων μηνών θα πραγματοποιηθεί ανοικτός διαγωνισμός για τη δημοπράτηση των έργων.
 
Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, αλλά και με τον ανάδοχο του έργου, όταν προκύψει, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης να υλοποιηθούν με τρόπο που θα εξασφαλίσει την κατά το δυνατό μεγαλύτερη λειτουργικότητα του λιμανιού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας.
 
Αναφορικά με την προοπτική ανάπτυξης και επέκτασης των υποδομών του λιμανιού, ο κ. Λαμπρίδης δήλωσε τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και υπηρεσιών συναρμόδιων Υπουργείων, να δώσουν κατευθύνσεις στο μελετητή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να συντομεύσει ο χρόνος έγκρισης των προτεινόμενων επεκτάσεων από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).
 
Τέλος ο κ. Λαμπρίδης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο κ. Κυρίτση ότι το πρόγραμμα αποκαταστάσεων των ζημιών των λιμανιών και ο σχεδιασμός ανάπτυξης τους θα τεθεί σε προτεραιότητα ως υποχρέωση της πολιτείας στους κατοίκους της σεισμόπληκτης Κω.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Πρόεδρος ξανά η
Φώφη Γεννηματά
 
Αυτοψία Λαμπρίδη στις
Λιμενικές εγκαταστάσεις
της Δ. Αττικής

Γιάννης Βρέλλος :Υποψήφιος
πρόεδρος στο Δικηγορικό
Σύλλογο

«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο
προσφέρει άριστες σπουδές»

Γεγονότα

Τρία νέα φωτοβολταϊκά
πάρκα από την
«ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»

Έκθεση φωτογραφίας…
Πέτρου Κασιμάτη και
Νίκου Μπαρδούνια

«Της Κυριακής τα είδωλα»
για τα 90 χρόνια της
Προοδευτικής

podosfairiki_synerg.logo1
Συνεργασία Περιφέρειας και
ΠΕΣΥΔΑΠ για το όρος
Αιγάλεω 

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Νοεμβρίου 2017, 00.49
Πρόεδρος ξανά η Φώφη Γεννηματά
Με ποσοστό 56,97%, έναντι 43,03% του Νίκου...
13 Νοεμβρίου 2017, 23.02
«Μέτρα στήριξης των μικρών νησιών»
«Δήλωση της Βουλευτή Α΄ Πειραιά και...
13 Νοεμβρίου 2017, 22.55
Η ΝΔ καταψηφίζει το Νομοσχέδιο του Υπ. Ναυτιλίας
Εισήγηση  Τομεάρχη Ναυτιλίας και...

Ναυτιλία

17 Νοεμβρίου 2017, 12.19
Αυτοψία Λαμπρίδη στις Λιμενικές εγκαταστάσεις της Δ. Αττικής
Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας...
16 Νοεμβρίου 2017, 00.35
Παράσταση διαμαρτυρίας των Λιμενεργατών για τις μετατάξεις
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών...
13 Νοεμβρίου 2017, 18.18
Νέος σταθμός Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου
«Ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για το...

Πειραιάς

20 Νοεμβρίου 2017, 01.21
Διανομή τροφίμων και νερού από την Περιφέρεια  στη Μάνδρα
Στη δημιουργία σταθερού δικτύου...
20 Νοεμβρίου 2017, 00.52
Γιάννης Βρέλλος :Υποψήφιος πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο
Επιστολή υποψηφίου Προέδρου στο...
19 Νοεμβρίου 2017, 18.31
«Πειραιάς Βίκος Street Relays»
Με τη συμμετοχή  σημαντικών αθλητών και...