Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 23:02

Κοντά … στην Ιπποδάμεια αγορά

logoartc_f
Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη με τον Πρόεδρο Ν. Μανεσιώτη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Πειραιώς, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.
 
Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ έθεσαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν στην βιωσιμότητα των πειραϊκών επιχειρήσεων και στην αξιοποίηση ευκαιριών, που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, όπως:
 
Η δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων,  μιας νέας σύγχρονης, αισθητικά αναβαθμισμένης και λειτουργικής Κεντρικής Αγοράς, στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ. που θα αποτελέσει πόλο έλξης των καταναλωτών αλλά και των τουριστών – επιβατών της κρουαζιέρας και θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας. Ο κ. Γαβρίλης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες,  ώστε να ξεπεραστούν τα όποια διαδικαστικά εμπόδια και να υλοποιηθεί.
 
Η αναγκαιότητα ανάδειξης και εκμετάλλευσης του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, μέσω της διάνοιξης της οδού Σωτήρος, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πεζών από την Ακτή Μιαούλη προς τη Σωτήρος διά μέσου του Τινάνειου κήπου, της δημιουργίας τουριστικών διαδρομών και της αξιοποίησης συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, με στρατηγική προτεραιότητα την ανάπτυξη μιας τουριστικής ταυτότητας στηριζόμενη στον τοπικό πολιτισμό και με σκοπό την προβολή του Πειραιά και την ενίσχυση της πειραϊκής αγοράς.  
 
Η εκτέλεση των έργων του μετρό και του τραμ στον Πειραιά και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην περάτωσή τους γεγονός που έχει επιφέρει πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των επιχειρήσεων, ενώ επισημάνθηκε η έλλειψη οργανωμένων χώρων στάθμευσης. 
 
Η έξαρση της παρεμπορικής δραστηριότητας στην Κυριακάτικη Αγορά και στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά και τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση κοινής συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Πειραιά, του Προέδρου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και των Προέδρων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προκειμένου να επανέλθει σταδιακά η ευνομία στην πόλη μας.
 
Η ανάγκη συνεργασίας Αντιπεριφέρειας, Δήμου και φορέων, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Πειραιά,  που  αποτελεί ένα μεγάλο επενδυτικό, αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη και το λιμάνι.
 
Ζητήθηκε η συνεργασία και στήριξη της Αντιπεριφέρειας στη διοργάνωση γιορτινών και γενικότερα θεματικών εκδηλώσεων για την προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.
 
Σε σχέση με την πρόθεση ανέγερσης  εμπορικών κέντρων στον Πειραιά, εκφράστηκαν οι όποιες επιφυλάξεις, και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα χωροθέτησης της περιοχής, ώστε η όποια μεγάλη επένδυση να λειτουργεί προς όφελος της πόλης.
 
Ο Αντιπεριφεριεάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης επεσήμανε, ότι το εμπόριο και ιδιαίτερα οι μικρές και μεσαίες πειραϊκές επιχειρήσεις δοκιμάζονται πολλαπλά και ανέφερε την πρόθεση δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συνολικής προσέγγισης, που θα περιλαμβάνει ένα σύνολο έργων σε τομείς πολιτισμού, ανάδειξης και αξιοποίησης κτιρίων, εγκαταστάσεων κ.ά., που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στον Πειραιά εξελίσσοντας και αναδεικνύοντάς τον σε ένα δυνατό σημείο. Ανέφερε επίσης ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και έχει επιτευχθεί η σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων. 
 
Ακολούθησε διάλογος και εκτενής συζήτηση πάνω και σε άλλα τοπικά προβλήματα, ανταλλάχθηκαν απόψεις  και αποφασίστηκε η συνέχιση της στενής εποικοδομητικής συνεργασίας Αντιπεριφέρειας και Εμπορικού Συλλόγου, με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων και στόχο την  δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η Ρένα Δούρου στην 
εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 
 
Αυτοψία Λαμπρίδη στις
Λιμενικές εγκαταστάσεις
της Δ. Αττικής

Η ΝΔ καταψηφίζει το
Νομοσχέδιο του
Υπ. Ναυτιλίας

«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο
προσφέρει άριστες σπουδές»

Γεγονότα

Τρία νέα φωτοβολταϊκά
πάρκα από την
«ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»

Έκθεση φωτογραφίας…
Πέτρου Κασιμάτη και
Νίκου Μπαρδούνια

«Της Κυριακής τα είδωλα»
για τα 90 χρόνια της
Προοδευτικής

podosfairiki_synerg.logo1
Συνεργασία Περιφέρειας και
ΠΕΣΥΔΑΠ για το όρος
Αιγάλεω 

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

13 Νοεμβρίου 2017, 23.02
«Μέτρα στήριξης των μικρών νησιών»
«Δήλωση της Βουλευτή Α΄ Πειραιά και...
13 Νοεμβρίου 2017, 22.55
Η ΝΔ καταψηφίζει το Νομοσχέδιο του Υπ. Ναυτιλίας
Εισήγηση  Τομεάρχη Ναυτιλίας και...
13 Νοεμβρίου 2017, 00.49
Γεννηματά και Ανδρουλάκης στο β΄γύρο
Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης...

Ναυτιλία

17 Νοεμβρίου 2017, 12.19
Αυτοψία Λαμπρίδη στις Λιμενικές εγκαταστάσεις της Δ. Αττικής
Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας...
16 Νοεμβρίου 2017, 00.35
Παράσταση διαμαρτυρίας των Λιμενεργατών για τις μετατάξεις
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών...
13 Νοεμβρίου 2017, 18.18
Νέος σταθμός Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου
«Ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για το...

Πειραιάς

17 Νοεμβρίου 2017, 12.06
«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο προσφέρει άριστες σπουδές»
Το μήνυμα του νεοεκλεγέντος Πρύτανη...
17 Νοεμβρίου 2017, 09.46
Απάντηση της ΔΗΡΑΠ στο «Λιμάνι της Αγωνίας»
«Επειδή πολλά γράφονται και...
16 Νοεμβρίου 2017, 19.17
Κλειστά αύριο Παρασκευή 10 σχολεία του Δήμου Πειραιά
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη...