Δευτέρα, 23 Απριλίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 00:49

Η απάντηση του Δήμου Περάματος στα αιτήματα των εργαζομένων

logoartc_f
Ανακοίνωση του Δήμου Περάματος:
 
«Με αφορμή  τη στάση εργασίας  ο Σύλλογος  Εργαζομένων του Δήμου Περάματος  στις  14 Σεπτεμβρίου σε κάλεσμά του για συμμετοχή των εργαζομένων  στη σχετική κινητοποίηση ,εξέδωσε ανακοίνωση ,που σε αυτήν γίνεται εντέχνως μία προσπάθεια να μετατραπεί  ο απόλυτα δίκαιος αγώνας των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς –ιδιαίτερα σε συνθήκες  κρίσης –σε κομματικό αφήγημα που συμπεριλαμβάνει μεταξύ  άλλων  την αλλοίωση των γεγονότων ,ώστε να δημιουργηθεί μία τελείως διαστρεβλωμένη αντίληψη σε όποιον δεν γνωρίζει τα  πραγματικά περιστατικά.
 
Ειδικότερα,  γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση σε ένα θανατηφόρο ατύχημα στο Δήμο μας και σε  ένα εργατικό ατύχημα που αφορούσε την κακή συντήρηση του ασανσέρ ,ενώ δεν διευκρινίζεται πουθενά πως τα δυσάρεστα αυτά  γεγονότα ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τη λειτουργία της  παρούσας διοίκησης , όπου δεν έχει υπάρξει κανένα τέτοιου είδους ατύχημα, αλλά προηγούμενες  γεγονός  που ΣΚΟΠΙΜΩΣ αποσιωπάται. 
 
Επιπλέον, καλό θα ήταν ο Σύλλογος  να μην κάνει αναφορές σχετικά με καταστρατήγηση των ωραρίων από την πλευρά της  Δημοτικής Αρχής  ή περί μαζικών απολύσεων , όταν γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν γίνει δεκάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. ‘
 
Έχουμε   μετατρέψει σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις ΑΜΕΑ, σε πλήρη απασχόληση τις συμβάσεις  των επιμορφωτών του πολιτισμού.  Έχουμε προσλάβει μόνιμο δυναμικό επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για την καθαριότητα , αφού πρώτα εξασφαλίσαμε πως οι εργαζόμενοι   δεν θα μένουν ούτε μία μέρα απλήρωτοι,  όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
 
Στον Δήμαρχο Περάματος  έγινε καταλογισμός σχεδόν 30.000 ευρώ επειδή ως όφειλε πλήρωσε τα δεδουλευμένα των σχολικών  φυλάκων , ενώ ήταν μεταξύ των έξι  Δημάρχων που απέδωσαν στους συμβασιούχους της καθαριότητας τα δεδουλευμένα τους μέσω «εντέλλεσθε» προς  τις οικονομικές υπηρεσίες , με κίνδυνο νέου καταλογισμού.
 
Σχετικά με το σοβαρό θέμα των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας επισημαίνουμε πως ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ στο Δήμο έχουν προσληφθεί γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας. Παράλληλα, ΚΑΝΕΝΑΣ  εργαζόμενος από τα κοινωφελή προγράμματα ,όπως ψευδώς  αναφέρεται από  κάποιους και στο ΔΣ  δεν εργάστηκε στα απορριμματοφόρα και ούτε πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.
 
Πράγματι ,αν και είχαν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις ,υπήρξαν δυσκολίες και καθυστερήσεις στη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και  του γάλακτος  στους  εργαζόμενους ,όμως ακόμα κι αυτό το ζήτημα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Επίσης ,η Δημοτική Αρχή πραγματοποιεί συνεχείς παρεμβάσεις  στο ΙΚΑ για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ασφάλιση των συμβασιούχων ,ενώ έχει διασφαλιστεί από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να πραγματοποιηθούν  όλες  οι προβλεπόμενες εξετάσεις και εμβολιασμοί.
 
Να σημειώσουμε ότι μετά από πολλά χρόνια έχει δρομολογηθεί  η διαδικασία προμήθειας καινούριων απορριμματοφόρων και ανανέωσης του απαρχαιωμένου στόλου ,ώστε να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία των εργαζομένων ,αλλά αντίθετα να δουλεύουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια ,προσφέροντας τα μέγιστα  -με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό –στους δημότες της  πόλης μας.
 
Καθίσταται σαφές πως η Δημοτική Αρχή ,αντί για στείρα αντιπαράθεση ,θα συνεχίσει να επιδιώκει τη συνεργασία με τα σωματεία ,τις αρμόδιες διευθύνσεις, τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας , με μόνο γνώμονα να πετύχουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που αποτελεί το καθήκον όλων μας προς τους πολίτες».  
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές
& Νησιωτικότητα»
 
Συναντήσεις Π.Καμμένου με
Φ.Κρανιδωτιώτη και Κ.Παπακώστα
 

«Ερώτηση για την
επανακατασκευή
οδογέφυρας στον Κηφισό»

«Κυκλική οικονομία και 
βιώσιμος τουρισμός στα νησιά»
 

Γεγονότα

Η Μαραθωνοδρόμος
Γκλόρια Πριβιλέτζιο
στο Ρότερνταμ

"Οι φωνές των ποιητών"
με τον Β. Παπακωνσταντίνου
στο Kremlino 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βραβεύει
για 10η χρονιά τη Νέα Γενιά

podosfairiki_synerg.logo1
«Τοπία της απουσίας και
της αναπόλησης»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Απριλίου 2018, 21.37
«Κυκλική οικονομία και βιώσιμος τουρισμός στα νησιά»
Στο  Συνέδριο με θέμα «Προς μια κυκλική...
20 Απριλίου 2018, 18.43
 Συναντήσεις Π.Καμμένου με Φ.Κρανιδωτιώτη και Κ.Παπακώστα
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος...
20 Απριλίου 2018, 18.18
Μάγδα Φύσσα: «Οι χρυσαυγίτες να γυρίσουν στις τρύπες τους»
Την καταδίκη όχι μόνο των δολοφόνων του...

Ναυτιλία

21 Απριλίου 2018, 11.27
Τι θα γίνει με τις τσούχτρες σε  Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο …
Ευρεία σύσκεψη για το πρόβλημα που...
19 Απριλίου 2018, 16.11
Ο Πρέσβης της Κίνας στη  ΝΕΖ Περάματος
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο...

Πειραιάς

22 Απριλίου 2018, 21.26
Ο Δήμαρχος Πειραιά στο συνέδριο της ΕΣΕΕΕ
O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,...
22 Απριλίου 2018, 21.18
Όχι στις νέες προβλήτες
Ανακοίνωση: Ενεργοί Πολίτες Πειραϊκής...
22 Απριλίου 2018, 21.12
«Φιλόξενος» στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της...