Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 00:49

Η απάντηση του Δήμου Περάματος στα αιτήματα των εργαζομένων

logoartc_f
Ανακοίνωση του Δήμου Περάματος:
 
«Με αφορμή  τη στάση εργασίας  ο Σύλλογος  Εργαζομένων του Δήμου Περάματος  στις  14 Σεπτεμβρίου σε κάλεσμά του για συμμετοχή των εργαζομένων  στη σχετική κινητοποίηση ,εξέδωσε ανακοίνωση ,που σε αυτήν γίνεται εντέχνως μία προσπάθεια να μετατραπεί  ο απόλυτα δίκαιος αγώνας των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς –ιδιαίτερα σε συνθήκες  κρίσης –σε κομματικό αφήγημα που συμπεριλαμβάνει μεταξύ  άλλων  την αλλοίωση των γεγονότων ,ώστε να δημιουργηθεί μία τελείως διαστρεβλωμένη αντίληψη σε όποιον δεν γνωρίζει τα  πραγματικά περιστατικά.
 
Ειδικότερα,  γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση σε ένα θανατηφόρο ατύχημα στο Δήμο μας και σε  ένα εργατικό ατύχημα που αφορούσε την κακή συντήρηση του ασανσέρ ,ενώ δεν διευκρινίζεται πουθενά πως τα δυσάρεστα αυτά  γεγονότα ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τη λειτουργία της  παρούσας διοίκησης , όπου δεν έχει υπάρξει κανένα τέτοιου είδους ατύχημα, αλλά προηγούμενες  γεγονός  που ΣΚΟΠΙΜΩΣ αποσιωπάται. 
 
Επιπλέον, καλό θα ήταν ο Σύλλογος  να μην κάνει αναφορές σχετικά με καταστρατήγηση των ωραρίων από την πλευρά της  Δημοτικής Αρχής  ή περί μαζικών απολύσεων , όταν γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν γίνει δεκάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. ‘
 
Έχουμε   μετατρέψει σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις ΑΜΕΑ, σε πλήρη απασχόληση τις συμβάσεις  των επιμορφωτών του πολιτισμού.  Έχουμε προσλάβει μόνιμο δυναμικό επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για την καθαριότητα , αφού πρώτα εξασφαλίσαμε πως οι εργαζόμενοι   δεν θα μένουν ούτε μία μέρα απλήρωτοι,  όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
 
Στον Δήμαρχο Περάματος  έγινε καταλογισμός σχεδόν 30.000 ευρώ επειδή ως όφειλε πλήρωσε τα δεδουλευμένα των σχολικών  φυλάκων , ενώ ήταν μεταξύ των έξι  Δημάρχων που απέδωσαν στους συμβασιούχους της καθαριότητας τα δεδουλευμένα τους μέσω «εντέλλεσθε» προς  τις οικονομικές υπηρεσίες , με κίνδυνο νέου καταλογισμού.
 
Σχετικά με το σοβαρό θέμα των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας επισημαίνουμε πως ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ στο Δήμο έχουν προσληφθεί γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας. Παράλληλα, ΚΑΝΕΝΑΣ  εργαζόμενος από τα κοινωφελή προγράμματα ,όπως ψευδώς  αναφέρεται από  κάποιους και στο ΔΣ  δεν εργάστηκε στα απορριμματοφόρα και ούτε πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.
 
Πράγματι ,αν και είχαν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις ,υπήρξαν δυσκολίες και καθυστερήσεις στη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και  του γάλακτος  στους  εργαζόμενους ,όμως ακόμα κι αυτό το ζήτημα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Επίσης ,η Δημοτική Αρχή πραγματοποιεί συνεχείς παρεμβάσεις  στο ΙΚΑ για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ασφάλιση των συμβασιούχων ,ενώ έχει διασφαλιστεί από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να πραγματοποιηθούν  όλες  οι προβλεπόμενες εξετάσεις και εμβολιασμοί.
 
Να σημειώσουμε ότι μετά από πολλά χρόνια έχει δρομολογηθεί  η διαδικασία προμήθειας καινούριων απορριμματοφόρων και ανανέωσης του απαρχαιωμένου στόλου ,ώστε να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία των εργαζομένων ,αλλά αντίθετα να δουλεύουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια ,προσφέροντας τα μέγιστα  -με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό –στους δημότες της  πόλης μας.
 
Καθίσταται σαφές πως η Δημοτική Αρχή ,αντί για στείρα αντιπαράθεση ,θα συνεχίσει να επιδιώκει τη συνεργασία με τα σωματεία ,τις αρμόδιες διευθύνσεις, τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας , με μόνο γνώμονα να πετύχουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που αποτελεί το καθήκον όλων μας προς τους πολίτες».  
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Αύξηση του προϋπολογισμού
για τα οικογενειακά
επιδόματα»
 
Ο Μητροπολίτης με τους
χρυσαυγίτες φίλους του

Χρ. Βρεττάκος:
Όχι στους πλειστηριασμούς

Ένα Graffiti στη μνήμη
του Τζίμη Πανούση

Γεγονότα

Στη νεολαία Κορδελιού –
Ευόσμου το Αθλητικό Πάρκο
των ΕΛΠΕ

ΦΙΛΟ-ΣΟΦΙΣΜΑΤΑ!
Το βιβλίο του Ραφαήλ
Πυλαρινού

Χειμερινές εκπτώσεις

podosfairiki_synerg.logo1
Τιμητική διάκριση για
τα Δημοτικά Ραδιόφωνα

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Ιανουαρίου 2018, 23.01
Ο Μητροπολίτης με τους χρυσαυγίτες φίλους του
Σε ένα από τα... γνωστά κηρύγματα μίσους στα...
21 Ιανουαρίου 2018, 22.39
«Αύξηση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα»
της Ελένης Σταματάκη*   Για πρώτη φορά,...
16 Ιανουαρίου 2018, 22.24
Χρ. Βρεττάκος: Όχι στους πλειστηριασμούς
Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου-...

Ναυτιλία

22 Ιανουαρίου 2018, 17.56
Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε το Master Plan για το Λιμάνι του Πειραιά
Η ΟΛΠ Α.Ε. σε εκτέλεση όσων ορίζονται...
21 Ιανουαρίου 2018, 20.11
Απεργιακές κινητοποιήσεις των Λιμενεργατών
-24ωρη προειδοποιητική απεργία στον...
20 Ιανουαρίου 2018, 11.44
Μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στην Ν/Ζώνη
Με εκπροσώπους του Συνδικάτου...

Πειραιάς

22 Ιανουαρίου 2018, 23.31
Ο Δήμαρχος της Οδησσού στον Πειραιά
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...
21 Ιανουαρίου 2018, 20.36
Τιμητική διάκριση για τα Δημοτικά Ραδιόφωνα
Το «Κανάλι Ένα 90,4» τιμήθηκε από το Ίδρυμα...
21 Ιανουαρίου 2018, 13.03
«100 χρόνια ΚΚΕ» αύριο στο Δημοτικό Θέατρο
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης...