Παρασκευή, 20 Ιουλίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 00:00

«Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;»

alt
Ολοκληρώθηκε η μαζική διαδήλωση στο Κερατσίνι με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής- Ακολουθησε συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;» στο Καστράκι Δραπετσώνας.
 
Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
 
Δήλωση Νίνας Κασιμάτη για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ΧΑ
 
"Ο Παύλος Φύσσας με τη ζωή του αγωνίστηκε εναντίον του νεοναζισμού και με τον θάνατό του τον αποκάλυψε"
 
Ανάμεσά μας ζούσε ένας άνθρωπος που αγαπούσε τους ανθρώπους. Κέρδιζε τη ζωή του δουλεύοντας τίμια και έγραφε τραγούδια για να ξυπνάει την κοινωνία, που εκείνος σε πείσμα της σκληρότητάς της νοιαζόταν.
Απόψε στις 17.00 θα είμαστε όλοι στην Αμφιάλη. Να κλίνουμε το γόνυ στο βωμό της θυσίας του Παύλου Φύσσα. Του νεαρού καλλιτέχνη αντιφασίστα, του εργάτη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, που έμενε στη Σαλαμίνα και δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από το πατρικό του στο Κερατσίνι, από χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου που είχαν ξεκινήσει από τη Νίκαια εναντίον του. Πιο δικός μας άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν ο Παύλος; Κι έγινε σύμβολο σε όλον τον κόσμο για κάθε δημοκράτη, ως κάποιος που πλήρωσε με τη ζωή του τη στάση του να θέτει δημοσίως ερωτήματα. Ως ένα παιδί της εργατικής τάξης που αντιστάθηκε μέσα σε μια λειτουργικά εκφασιζόμενη κοινωνία και πήρε πάνω του, τη διαφώτισή της. 
Τα μεσάνυχτα 17 προς 18 Σεπτέμβρη 2013 η μαχαιριά στην καρδιά του Παύλου Φύσσα σκότωσε εκείνον, αλλά και κάθε πρόσχημα για το μιντιακό σύστημα και τους ψηφοφόρους που έβαλαν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή, παρέχοντας σε μια εγκληματική οργάνωση δολοφόνων-νεοναζιστών πολιτειακά προνόμια. Από τότε κανείς δεν έχει δικαιολογία πως δεν γνωρίζει τι είναι η ΧΑ κι ούτε βέβαια μπορεί να προτείνει ανερυθρίαστα τη μετατροπή του νεοναζιστικού μορφώματος σε "σοβαρή ΧΑ".
Ο Παύλος Φύσσας με τη ζωή του αγωνίστηκε εναντίον του φασισμού και με τον θάνατό του τον αποκάλυψε. Η δολοφονία Φύσσα λοιπόν, ανήκει στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική και κοινωνική Ιστορία. Γι' αυτό η δική και η καταδίκη των δολοφόνων του, της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, είναι τόσο σημαντική. Είναι απαίτηση να υπάρξει ευρεία κάλυψη της δίκης από τα ΜΜΕ, να γίνει κτήμα όλων στην Ελλάδα και  παγκοσμίως το περιεχόμενό της, και να εξασφαλισθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης οι συνθήκες για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή της και την απονομή δικαιοσύνης. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην Ιστορία, στα παιδιά μας. Και στη μάνα του, τη Μάγδα.
Ποτέ πια φασισμός και ναζισμός.
 
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων  χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιάς Γ. Γαβρίλης με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων  χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και εξαιτίας μιας αδικαιολόγητης δικαστικής βραδυπορίας οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι, κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίζουν να προκαλούν.
Η δολοφονία του Π. Φύσσα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Οι επιθέσεις της Χ.Α. στα μέλη του ΚΚΕ, σε μετανάστες, σε στέκια πολιτικών χώρων όφειλαν να έχουν προβληματίσει και κινητοποιήσει κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς. Δυστυχώς, υπήρχε, για χρόνια, σιωπηρή ανοχή στη δράση της φασιστικής οργάνωσης.
Έστω και τώρα οφείλουμε να αναστοχαστούμε όλοι τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν το φασισμό.  Σε μια κοινωνία που η συνοχή της δοκιμάζεται από τις μνημονιακές πολιτικές, σε μια κοινωνία φτώχειας, που η πολιτική απαξιώνεται, η συλλογική ένταξη έχει δώσει τη θέση της στον ατομισμό, ο φασισμός βρίσκει έδαφος και ακροατήρια για να αναπτύσσει τη δράση του.
Η στράτευση όλων μας για μια κοινωνία δημοκρατική, με δικαιοσύνη, διατήρηση της ιστορικής μνήμης, εμβάθυνση της παιδείας και του πολιτισμού και η ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες αποτελούν προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ένα σταθερό μέτωπο ενάντια στο φασισμό. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση όλων μας για να τιμήσουμε όχι μόνο τη μνήμη του Π. Φύσσα αλλά των εκατοντάδων «ανώνυμων» θυμάτων της Χ.Α.»  
 
Δήλωση Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής
 
Συμπληρώνονται φέτος τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι. Τέσσερα χρόνια από το γεγονός που θα αποτελεί για πάντα στίγμα για την πολιτική ζωή της χώρας μας και φυσικά της Β' Πειραιά. Χρειάστηκε η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από την συμμορία της Χρυσής Αυγής για να αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος η εγκληματική της δράση.  Η τέταρτη επέτειος βρίσκει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ελεύθερους και τα θύματα της αδικαίωτα. 
 
Ο Δήμος Κορυδαλλού διεκδίκησε και πέτυχε τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από την δικαστική αίθουσα των φυλακών στο Εφετείο Αθηνών, όχι μόνο για να προστατεύσει την τοπική κοινωνία αλλά γιατί θεωρεί ότι στις σύγχρονες δημοκρατίες η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στα δικαστήρια. Με συνθήκες που διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή, τη διαφάνεια και φυσικά την ταχύτητα και την απονομή της σε εύλογο χρόνο από την τέλεση των αδικημάτων. Σήμερα, σχεδόν 2,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης και ενώ έχει ξεκινήσει η νέα δικαστική χρονιά, περιμένουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή για τη διαμόρφωση νέας κατάλληλης δικαστικής αίθουσας σε χώρο κυριότητας του Υπουργείου Υγείας, ώστε η δίκη της Χ.Α να διεξάγεται απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις. 
 
Οι γειτονιές της Β’ Πειραιά, στις οποίες έδρασαν δολοφονικά τα τάγματα εφόδου, δεν ξεχνούν. Όπως δεν πρέπει να ξεχνά κανένας δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας, υψώνοντας ανάστημα σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό. Εχθρός είναι η λήθη και η επανάπαυση. Και γι' αυτό δεν αρκεί μόνο η αυτονόητη απονομή δικαιοσύνης. Χρειάζεται διαρκής εγρήγορση όλων των δημοκρατικών θεσμών και ενίσχυση της δημοκρατικής παιδείας.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αυτοδιοίκηση έχει καθήκον να αποκρούει κάθε μισαλλόδοξη και ρατσιστική συμπεριφορά, να επιδεικνύει πνεύμα αλληλεγγύης, να συμβάλλει στην διαρκή ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και δημοκρατικής συνείδησης και να εκπληρώνει το ρόλο της ως πυλώνα κοινωνικής συνοχής.
Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς άλλες καθυστερήσεις και εμπόδια. Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή της οικογένειας του Παύλου και όλων των θυμάτων.
 
 

 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο Στ. Κασιμάτης ξανά υποψήφιος
Δήμαρχος στον Κορυδαλλό
 
«Νέα σοδειά ψευδών περί «νόμων
της νύχτας»

Ερώτηση για τον σχολικό
εκφοβισμό 

Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή
σύνδεση Μεστών Χίου
 
 

Γεγονότα

ΕΛΠΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας με
το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

«Τα νέα από το Περίπτερο»

«Sports Rehab» πρότυπο
κέντρο φυσικοθεραπείας

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Ιουλίου 2018, 18.24
Ερώτηση για τον σχολικό εκφοβισμό
Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού (bulling)...
18 Ιουλίου 2018, 18.21
«Νέα σοδειά ψευδών  περί «νόμων της νύχτας»
Δήλωση του βουλευτή Α’...
15 Ιουλίου 2018, 20.54
 Δίκτυο αλληλεγγύης για τους «Εξαιρετικούς ανθρώπους»
Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής στη «Νέα...

Ναυτιλία

20 Ιουλίου 2018, 18.24
«Νέο Λιμενικό πολιτικό σύστημα δημόσιου χαρακτήρα»
Συνέντευξη στην εκπομπή...
19 Ιουλίου 2018, 18.53
 Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεστών Χίου
Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα του...
19 Ιουλίου 2018, 18.50
Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση
Απαγόρευση απόπλου για παράνομη...

Πειραιάς

20 Ιουλίου 2018, 17.39
Το «Λιμάνι της Αγωνίας» για το Master Plan του Ο.Λ.Π
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης το...
19 Ιουλίου 2018, 18.06
Εργασίες καθαρισμού στην παραλία της Φρεαττύδας
Εργασίες καθαρισμού σε όλο το μήκος...
18 Ιουλίου 2018, 18.14
Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στον «Τινάνειο» Κήπο
Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε στην...