Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 10:28

Λαοθάλασσα στη συναυλία του Μάλαμα στα Λιπάσματα

logoartc_f
Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Άλλος Δρόμος»:
 
"Πολιτική σημαίνει να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία που δοκιμάζεται και δεν αντέχει άλλα λόγια" ήταν η φράση του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου στην αρχή μιας συνέντευξης. '' ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η παιδεία είναι ΑΓΑΘΑ που δεν είναι προς πώληση και συναλλαγή '' συνέχισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Άλλος Δρόμος.
 
Μέρα με την μέρα κερδίζουμε το στοίχημα και την υπόσχεση που δώσαμε στο λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ''να περπατήσει ελεύθερος στο χώρο που του ανήκει, στο χώρο των Λιπασμάτων'', στο χώρο που τόσα χρόνια ιδιώτες και η Εθνική Τράπεζα είχαν μετατρέψει σε ενώ με την ανοχή τους άφησαν να λεηλατηθούν τα διατηρητέα ιστορικά βιομηχανικά κτίρια.
 
''Το Ποτάμι του λαού που κατέκλυσε αυτό τον υπέροχο τόπο'' ήταν η αντίδραση του σπουδαίου καλλιτέχνη Σωκράτη Μάλαμα κατά την διάρκεια της συναυλίας, ο οποίος μεταξύ άλλων επαίνεσε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ''το Δήμαρχο Χρήστο και την αντιδήμαρχο Σταυρούλα'' και την δημοτική ομάδα για την αποφασιστικότητα της, την διεκδίκηση του χώρου και την οργάνωση και επιτυχία αυτής της συναυλίας.
 
Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Αττική κατέκλυσαν τον '' Πολυχώρο Λιπασμάτων- Πάρκο Εργατιάς '' και έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά και την μοναδικότητα του τοπίου.  Ένας μοναδικός συναυλιακός χώρος δίπλα στην θάλασσα και με φόντο τα βιομηχανικά ιστορικά κτίρια των Λιπασμάτων, που αναδείχθηκε χάρη στην προσπάθεια αυτής της Δημοτικής Αρχής.
 
 
altΠρωταγωνιστές της επιτυχίας, οι εργαζόμενοι του Δήμου, ο Δήμαρχος, ο Γενικός Γραμματέας, οι Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι που καθημερινά έδωσαν τα μέγιστα για αυτό το αποτέλεσμα, καθώς και οι εθελοντές Αλλοδρομίτες που με τον τρόπο τους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.
 
Ο Δήμος, με αυτή την δημοτική ομάδα και τις δυνάμεις των εργαζομένων και υπηρεσιών, απέδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε φίλους εργολάβους, να μετατρέψει με ελάχιστο κόστος, κομμάτι αυτής της περιοχής, σε ένα αξιοπρεπές χώρο ελεύθερης πρόσβασης στους πολίτες του, διασφαλισμένο για την υγεία του και την σωματική του ακεραιότητα.
 
Ένα χώρο που κανείς έως σήμερα, από αυτούς που κρίνουν και αξιολογούν δεν είχε επισκεφθεί , δεν γνώριζαν καν (παρά μόνο στην προεκλογική περίοδο) ούτε τις παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις που εκατοντάδες παιδιά και αθλητές εδώ και δεκαετίες, συνυπήρχαν με τα σκουπίδια, τα μπάζα, τα διυλιστήρια και το υποτιθέμενο μολυσμένο έδαφος που τώρα ανακάλυψαν ... τι άραγε είχαν πράξει για να διασφαλίσουν την υγεία των πολιτών; που ήταν κρυμμένοι και υποστήριζαν τις τότε κυβερνητικές επιλογές που νομοθετούσαν και αδειοδοτούσαν ρυπογόνες εγκαταστάσεις ; οι ευθύνες τους απέναντι στο λαό της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ δεν το αντιλαμβάνονται ;
 
Απέναντι σε όλη αυτή την επιτυχία και την κατάκτηση της δημόσιας γης, που χρόνια διεκδικούν τα κινήματα, φορείς και κάτοικοι της πόλης μόνο μικροκομματικές πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωρούν. Κανείς δεν μπορεί να καπηλευθεί και να διαστρεβλώσει αυτή την κατάκτηση. 
 
Ενωμένοι και αποφασισμένοι, όσο ποτέ άλλοτε, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας σβήσει το όνειρο, όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε να φύγουν οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις που μολύνουν την κατοικημένη περιοχή και καθιστούν επικίνδυνη την διαβίωση μας, σε όλη την πόλη !!!
 
Κανένα διυλιστήριο και κανένα τσιμεντάδικο δεν θα σταθεί εμπόδιο στο όραμα μας.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Εξηγήσεις για τις ακτοπλοϊκές
συγκοινωνίες στης Κυκλάδες»
 
«Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει 
χρήματα ασυστόλως» 

Η αλήθεια για την ανάπλαση
στην περιοχή Αγ. Διονυσίου

Συναντήσεις με
εκπροσώπους της Τ.Α.
της Θεσσαλονίκης
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«La politica della Grecia»
στην αίθουσα Τέχνης
Art Prisma

Συνάντηση ΟΛΠ με
Γ. Πατούλη για την επέκταση
του λιμανιού 

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Νέα διάκριση για την
Celestyal Cruises
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Ιανουαρίου 2020, 00.16
Το ακούσαμε και αυτό …
Ο υπουργός Επικρατείας «πάγωσε» την...
23 Ιανουαρίου 2020, 21.29
 «Η προστασία των εργαζομένων και η  ναυπηγική βιομηχανία»
Ανακοίνωση του τμήματος Ναυτιλίας...
22 Ιανουαρίου 2020, 23.29
«Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει χρήματα ασυστόλως»
Σχετικά με την ανακοίνωση του...

Ναυτιλία

22 Ιανουαρίου 2020, 23.24
«Εξηγήσεις για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στης Κυκλάδες»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας...
22 Ιανουαρίου 2020, 21.17
Συνάντηση ΟΛΠ με Γ. Πατούλη για την επέκταση του λιμανιού
Η επέκταση του επιβατικού λιμένα...
22 Ιανουαρίου 2020, 19.40
ΠΕΝΕΝ: Αυξήσεις ψίχουλα στον κατώτατο μισθό
Θυσία στον βωμό της καπιταλιστικής...

Πειραιάς

24 Ιανουαρίου 2020, 00.11
1,2 τόνοι κάνναβης μέσα σε... χουρμάδες
Περισσότερο από ένα τόνο κάνναβης...
23 Ιανουαρίου 2020, 21.51
 Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ....
22 Ιανουαρίου 2020, 19.48
 Αντιδράσεις για την επέκταση του λιμανιού …
Ανακοίνωση των «Ενεργών Πολιτών» για τις...