Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 22:38

Ναυτιλιακή Συνεργασία Ελλάδας -Ρωσίας

logoartc_f
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η 1η Τεχνική Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – Ρωσίας, για θέματα διμερούς Ναυτιλιακής Συνεργασίας, σε συνέχεια των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη βάση του υφισταμένου διμερούς συμβατικού πλαισίου για τη ναυτιλιακή συνεργασία.
 
Κατά την έναρξη της διμερούς τεχνικής συνάντησης εργασίας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας του Υπουργείου, Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός, υπογραμμίζοντας το εξαιρετικό επίπεδο των ναυτιλιακών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας. Ο κ. Καλαματιανός αναφέρθηκε στην κυβερνητική προτεραιότητα, που αφορά στη διεύρυνση της συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον ναυτιλιακό και οικονομικό τομέα, με έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές, τις ναυτιλιακές επενδύσεις και τις λιμενικές υποδομές. Επιπρόσθετα, απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις εργασίες της συνάντησης και στον καταλυτικό της ρόλο ως προς την εμβάθυνση των διμερών ναυτιλιακών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Ο κ. Καλαματιανός τόνισε την προστιθέμενη αξία της προώθησης της συνεργασίας αυτής και εντός του πλαισίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στον Εύξεινο Πόντο (BSEC), στους οποίους και συμμετέχουν οι δύο χώρες. 
 
Σε αντίστοιχη παρέμβασή του ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, απέδωσε έμφαση σε θέματα λιμενικής ανάπτυξης και λιμενικών επενδύσεων, λιμενικών υποδομών. Σημείωσε ιδιαίτερα, την ανάπτυξη στον τομέα των σκαφών αναψυχής και τέλος στον θαλάσσιο τουρισμό και τη διμερή συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία στους τομείς αυτούς.
 
Τις εργασίες της Τεχνικής Συνάντησης εμπειρογνωμόνων συντόνισε η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του ΥΝΑΝΠ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμοδίων Διευθύνσεων του ΥΝΑΝΠ (Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών, Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Διεύθυνση Επιχειρήσεων, Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής και Διεύθυνση Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλασσίου Τουρισμού). Από πλευράς Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, Ρωσικών λιμένων, του Ρωσικού Νηογνώμονα και της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα. 
 
Κατά τη διάρκεια της Τεχνικής Συνάντησης Εμπειρογνωμόνων οι δύο πλευρές είχαν τη δυνατότητα να διαβουλευθούν και να ανταλλάξουν απόψεις επί θεμάτων διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας στη βάση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου (με έμφαση στις προτεραιότητες των δυο χωρών στο ναυτιλιακό τομέα), καθώς και επίκαιρων ναυτιλιακών θεμάτων που συζητούνται στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και ιδίως στο πλαίσιο του ΙΜΟ. 
 
Οι δύο πλευρές συζήτησαν ακόμα θέματα:1)ναυτικής εκπαίδευσης, υπό το πρίσμα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας, 2)ελέγχου πλοίων από το κράτος λιμένα, στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης των Παρισίων (Paris MoU), 3) προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, 4) επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, 5) λιμενικής ανάπτυξης και συνεργασίας, καθώς και 6) συνεργασίας στον τομέα του θαλασσίου τουρισμού και των ναυτιλιακών επενδύσεων.
 
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, υπεγράφη κείμενο αμοιβαίως συμφωνηθέντων πρακτικών από τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, τον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Α. Αναστασάκο, Βοηθό Διευθυντή Κλάδου Ναυτιλίας – Διευθυντή Ποντοπόρου Ναυτιλίας και τον Kostin Yuriy, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αρχής για τις Θαλάσσιες και Ποτάμιες Μεταφορές του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή
ο πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ,
Γ. Κούβαρης
 
Οι αλησμόνητες γκάφες του
δημοσιογράφου των...
αποκαλύψεων για τη
Βενεζουέλα

«Όποιος τολμάει ας πάρει τα
Λιπάσματα από τους πολίτες»

Η Κέλλυ Αραούζου στον
διάπλου της Διώρυγας
της Κορίνθου

Γεγονότα

ΕΥΔΑΠ: Τέλος οι εργολάβοι
στην καθαριότητα

7ο Φεστιβάλ Θεάτρου 
Αίγινας

ΕΛΠΕ: Επίσκεψη μαθητών
διακριθέντων στην
«Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα»

podosfairiki_synerg.logo1
Ξεκίνησαν οι θερινές
εκπτώσεις

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Αυγούστου 2017, 10.54
“Μέτρα για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές”
Μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης...
14 Αυγούστου 2017, 00.51
O ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά την Ελένη Μπενά-Κελτεμλίδου
«O ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά με θλίψη τη μεγάλη...

Ναυτιλία

22 Αυγούστου 2017, 16.50
 Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ, Γιάννης Κούβαρης
Σε ηλικία 63 χρονών άφησε την τελευταία...
22 Αυγούστου 2017, 16.44
Σύγκρουση πλοίου Ελληνικών συμφερόντων  με  αντιτορπιλικό
Ελληνικών συμφερόντων είναι το πλοίο με...
22 Αυγούστου 2017, 00.00
Στήριξη της κρουαζιέρας για την ανάπτυξη προορισμών στον Ελληνικό χώρο
Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων...

Πειραιάς

23 Αυγούστου 2017, 00.00
Τα σοκάκια της Τρούμπας
του Σταύρου Μαλαγκονιάρη   «Μια...
22 Αυγούστου 2017, 23.11
Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο πρώην πρόεδρος του Οικοτροφείου Πειραιά
Ένοχος κρίθηκε ο 86χρονος Κωνσταντίνος...
22 Αυγούστου 2017, 16.34
Παρεμβάσεις και συντηρήσεις στον Πειραιά
Εργασίες επισκευών και συντήρησης σε...