Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 22:38

Ναυτιλιακή Συνεργασία Ελλάδας -Ρωσίας

logoartc_f
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η 1η Τεχνική Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – Ρωσίας, για θέματα διμερούς Ναυτιλιακής Συνεργασίας, σε συνέχεια των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη βάση του υφισταμένου διμερούς συμβατικού πλαισίου για τη ναυτιλιακή συνεργασία.
 
Κατά την έναρξη της διμερούς τεχνικής συνάντησης εργασίας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας του Υπουργείου, Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός, υπογραμμίζοντας το εξαιρετικό επίπεδο των ναυτιλιακών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας. Ο κ. Καλαματιανός αναφέρθηκε στην κυβερνητική προτεραιότητα, που αφορά στη διεύρυνση της συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον ναυτιλιακό και οικονομικό τομέα, με έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές, τις ναυτιλιακές επενδύσεις και τις λιμενικές υποδομές. Επιπρόσθετα, απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις εργασίες της συνάντησης και στον καταλυτικό της ρόλο ως προς την εμβάθυνση των διμερών ναυτιλιακών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Ο κ. Καλαματιανός τόνισε την προστιθέμενη αξία της προώθησης της συνεργασίας αυτής και εντός του πλαισίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στον Εύξεινο Πόντο (BSEC), στους οποίους και συμμετέχουν οι δύο χώρες. 
 
Σε αντίστοιχη παρέμβασή του ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, απέδωσε έμφαση σε θέματα λιμενικής ανάπτυξης και λιμενικών επενδύσεων, λιμενικών υποδομών. Σημείωσε ιδιαίτερα, την ανάπτυξη στον τομέα των σκαφών αναψυχής και τέλος στον θαλάσσιο τουρισμό και τη διμερή συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία στους τομείς αυτούς.
 
Τις εργασίες της Τεχνικής Συνάντησης εμπειρογνωμόνων συντόνισε η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του ΥΝΑΝΠ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμοδίων Διευθύνσεων του ΥΝΑΝΠ (Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών, Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Διεύθυνση Επιχειρήσεων, Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής και Διεύθυνση Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλασσίου Τουρισμού). Από πλευράς Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, Ρωσικών λιμένων, του Ρωσικού Νηογνώμονα και της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα. 
 
Κατά τη διάρκεια της Τεχνικής Συνάντησης Εμπειρογνωμόνων οι δύο πλευρές είχαν τη δυνατότητα να διαβουλευθούν και να ανταλλάξουν απόψεις επί θεμάτων διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας στη βάση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου (με έμφαση στις προτεραιότητες των δυο χωρών στο ναυτιλιακό τομέα), καθώς και επίκαιρων ναυτιλιακών θεμάτων που συζητούνται στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και ιδίως στο πλαίσιο του ΙΜΟ. 
 
Οι δύο πλευρές συζήτησαν ακόμα θέματα:1)ναυτικής εκπαίδευσης, υπό το πρίσμα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας, 2)ελέγχου πλοίων από το κράτος λιμένα, στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης των Παρισίων (Paris MoU), 3) προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, 4) επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, 5) λιμενικής ανάπτυξης και συνεργασίας, καθώς και 6) συνεργασίας στον τομέα του θαλασσίου τουρισμού και των ναυτιλιακών επενδύσεων.
 
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, υπεγράφη κείμενο αμοιβαίως συμφωνηθέντων πρακτικών από τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, τον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Α. Αναστασάκο, Βοηθό Διευθυντή Κλάδου Ναυτιλίας – Διευθυντή Ποντοπόρου Ναυτιλίας και τον Kostin Yuriy, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αρχής για τις Θαλάσσιες και Ποτάμιες Μεταφορές του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο εισαγγελέας, η Ηριάννα
και η υπόθεση Siemens
 
3,5 εκατ. ευρώ
«αέρας κοπανιστός» 

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης
στο Κερατσίνι

Ο Δήμος Πειραιά στο πλευρό
του Α. Σαμψάκη

Γεγονότα

Η ΕΥΔΑΠ διαψεύδει
τα περί απολύσεων

«Πρόσβαση στον Ψηφιακό
Κόσμο» από το Δήμο Πειραιά

Υποτροφίες από τον Όμιλο
ΕΛΠΕ για Μεταπτυχιακές
Σπουδές 

podosfairiki_synerg.logo1
Yupi! Γευστικές δοκιμές
στα S.M. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

17 Οκτωβρίου 2017, 22.36
3,5 εκατ. ευρώ «αέρας κοπανιστός»
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του...
17 Οκτωβρίου 2017, 22.28
Ο εισαγγελέας, η Ηριάννα και η υπόθεση Siemens
Εμπλοκή στην δικαστική υπόθεση Siemens...
16 Οκτωβρίου 2017, 21.21
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Πειραιά
Ο Ευρωβουλευτής Νίκος...

Ναυτιλία

20 Οκτωβρίου 2017, 19.56
Κοινή δράση κατά του λαθρεμπορίου
Την πρόσκληση σε όλα τα κόμματα της...
20 Οκτωβρίου 2017, 19.53
Εντολή ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond
Στο πλαίσιο της απαρέγκλιτης τήρησης...
19 Οκτωβρίου 2017, 21.20
 Παραδόθηκαν οι ακτές, με τη θάλασσα τι γίνεται?
Το Υπουργείο Ναυτιλίας σε...

Πειραιάς

19 Οκτωβρίου 2017, 21.29
«Ελπίζουμε σύντομα να αρθεί  και η απαγόρευση της κολύμβησης»
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,...
19 Οκτωβρίου 2017, 00.13
 «Η Χρυσή Αυγή δεν χωράει στον Πειραιά»
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης το...
18 Οκτωβρίου 2017, 09.20
Ο «Καλιγούλας» από σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο
Ο Καλιγούλας, το κορυφαίο έργου...