Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 22:36

Οι προτεινόμενοι για τη «Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων»

logoartc_f
Σε συνέχεια του θετικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την ανάδειξη των προτεινόμενων νέων μελών της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δίνει στη δημοσιότητα συνοπτικά βιογραφικά τους.
 
Βιογραφικά των προτεινόμενων νέων μελών της ΡΑΛ 
 
Προτεινόμενος Πρόεδρος: Αγγελόπουλος Παναγιώτης – Ιάσων
 
Ο Δρ. Παναγιώτης - Ιάσων Αγγελόπουλος διαθέτει πολύχρονη και επικεντρωμένη εμπειρία στο σχεδιασμό, διαχείριση και ανασκόπηση πολιτικών, στρατηγικών, επιχειρησιακών, λειτουργικών και οικονομικών πλάνων, καθώς και διαχείριση αλλαγής στον κλάδο των μεταφορών, με εξειδίκευση και βραβευμένο ερευνητικό έργο σε λιμένες και ναυτιλία. Έχει διαχειριστεί προγράμματα και έργα από την αρχή της σύλληψής τους, έως και την τελική υλοποίησή τους. Έχοντας περάσει από θέσεις γενικού διευθυντή, εκτελεστικού μέλους διοικητικού συμβουλίου, associate manager και συμβούλου για 19 έτη, έχει αξιοποιήσει τις αναλυτικές του ικανότητες σε έργα που σχετίζονται με λιμένες, ναυτιλία, αστικές συγκοινωνίες, σιδηρόδρομο, logistics, διαχείριση μεταφορών μεγάλων γεγονότων, προδιαγραφές συστημάτων, και χρηματοοικονομική μοντελοποίηση. Συνδυάζει το ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο με την εμπειρία σε λειτουργικό και χρηματοοικονομικό σχεδιασμό, έχοντας συμμετάσχει σε άνω των 45 έργων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και πρωτοβουλιών εταιρικής ανάπτυξης και ερευνητικών προγραμμάτων, πολλά εκ των οποίων με διεθνείς συνεργασίες σε Ελλάδα, Ιταλία, Ινδία, Βουλγαρία και Κύπρο. 
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα λιμενικά και ναυτιλιακά οικονομικά, βραβευμένος με το Palgrave-Macmillan Award for the Best PhD Thesis of the 2013-2016 period, στο Διεθνές Συνέδριο Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (IAME), Αμβούργο, 2016. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν λιμένες, ναυτιλία, μακροοικονομικά και οικονομετρία. Η εργασία του “Spectral Dynamics of Dry Cargo Shipping Markets: Theory of Long Waves – Fact or Artifact” βραβεύθηκε με το βραβείο 2015 Best New Scientist Paper Award, στο διεθνές συνέδριο ΙΑΜΕ, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία, 2015.
 
Προτεινόμενος Αντιπρόεδρος: Τορουνίδης Αθανάσιος
 
Ο κ. Αθανάσιος Τορουνίδης είναι πτυχιούχος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και διαθέτει 25ετή εμπειρία στην ασφαλιστική και τραπεζική αγορά, Τα τελευταία 17 έτη διετέλεσε υποδιευθυντής και διευθυντής στην Τράπεζα Αττικής. Διαθέτει πλειάδα πιστοποιήσεων σε θέματα νομικής διαχείρισης, οικονομικής ανάλυσης και κεφαλαιαγορών.
 
Προτεινόμενοι Εισηγητές: Κουφός Παναγιώτης, Καραφώτη – Φωτιάδου Μαρία
H κα Μαρία Καραφώτη – Φωτιάδου, προτεινόμενη για εισηγήτρια, είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Πανεπιστημίου του Ανόβερου, από το οποίο απέσπασε διάκριση αριστείας. Διαθέτει εμπειρία 34 ετών στην εκπόνηση μελετών και επίβλεψη τεχνικών έργων. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Νομαρχιακή Σύμβουλος έως το 2006 και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΕΜΥ Α.Ε (ΔΕΚΟ) έως το 2016.
 
Ο κ. Παναγιώτης Κουφός, προτεινόμενος για εισηγητής είναι πτυχιούχος Μηχανικός Δομικών Έργων και διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει αποσπάσει διακρίσεις (πρώτος στο τμήμα του) και υποτροφία από το Κρατικό Ίδρυμα Υποτροφιών. Από το 2011 εργάστηκε σε τεχνική εταιρία ως  επιβλέπων μηχανικός, ως σύμβουλος μηχανικός, και από το 2015 είναι συνεργάτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε θέματα πιστοποιήσεων και εκκαθαρίσεων. 
 
Προτεινόμενα Μέλη: Χλωμούδης Κωνσταντίνος, Γεωργίου Βασίλειος, Γρίνος Σπυρίδων, Βελουδογιάννη Ελένη, Κορκίδης Βασίλειος.
 
Ο κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης είναι Οικονομολόγος, Τακτικός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, με αντικείμενα τη Λιμενική Πολιτική, το Λιμενικό Σχεδιασμό και το Λιμενικό Management. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα μελετών σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει συμμετάσχει αυτοτελώς ή σε συνεργασία στην έκδοση 16 βιβλίων σχετικών με θέματα λιμένων. Διαθέτει επίσης σημαντική διοικητική εμπειρία ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ τα τελευταία πέντε έτη διετέλεσε και μέλος στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.
 
Ο κ. Βασίλειος Γεωργίου είναι πτυχιούχος Φυσικός και διαθέτει σημαντική διοικητική εμπειρία σε θέματα λιμένων, έχοντας διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΠ Α.Ε. επί έξι έτη, διάστημα στο οποίο η ΟΛΠ Α.Ε. βραβεύθηκε για το έργο του Διοικητικού της Συμβουλίου. 
 
Ο κ. Σπυρίδων Γρίνος είναι Νομικός, με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Εμπορικό και Ναυτιλιακό Δίκαιο, με εξειδίκευση στους διεθνείς εμπορικούς όρους, στις διεθνείς τραπεζικές συναλλαγές και στη Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας 2006. Είναι  πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης. Διαθέτει εμπειρία σε χειρισμό και υποθέσεις συμβάσεων, διεθνών συναλλαγών, ανταγωνισμού και εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών.
 
Η κα Ελένη Βελουδογιάννη είναι Δικηγόρος, με εμπειρία 32 ετών, στο Ναυτικό και Ναυτεργατικό Δίκαιο, καθώς και στο Δίκαιο των Εμπορικών Εταιρειών. Σημαντικό μέρος της ενασχόλησής της αφορά σε υποθέσεις  Εμπράγματου Δικαίου. Ασκεί δικηγορία στον Πειραιά, από το 1985.
 
Ο κ. Βασίλειος Κορκίδης σπούδασε Ναυπηγική και Management πλοίων στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Southampton, με μεταπτυχιακές  σπουδές  στο  Ναυτικό  Δίκαιο  (LL.M.)  και  στο  Διεθνές  Εμπόριο  και  τις Μεταφορές (MSc). Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές με πτυχία Master στο Ναυτικό Δίκαιο (LLM) και στο Διεθνές Εμπόριο & Μεταφορές (MSC), σπουδές που ολοκλήρωσε το 1983. Διευθύνει  δύο  εμπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται  σε εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας. Είναι  Πρόεδρος  της  Ελληνικής  Συνομοσπονδίας  Εμπορίου  και Επιχειρηματικότητας  (ΕΣΕΕ)  (από  το  2009)  και  του  Εμπορικού  και  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) (από το 2013).  Επιπλέον, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας  και  Ναυτιλίας  της  Ένωσης  Επιμελητηρίων  Εμπορίου  και  Βιομηχανίας  της Μεσογείου (ASCAME) και  Αντιπρόεδρος  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης Επαγγελματιών  και  Μικρών  και  Μεσαίων Επιχειρήσεων  (UEAPME). Ταυτοχρόνως είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της EuroCommerce και της  ENTERPRISE  GREECE.  Πρόσφατα  του  απονεμήθηκε η ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Παλαιότερα, είχε διατελέσει Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Π. Α.Ε.
 
Προτεινόμενα Αναπληρωματικά Μέλη: Λυμπέρης Θεόδωρος, Μπαϊρακτάρης Δημήτριος
 
Ο κ. Θεόδωρος Λυμπέρης είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 2007 έχει εργασθεί σε μεγάλες τεχνικές εταιρίες ως μελετητής, επιβλέπων μηχανικός και υπεύθυνος κοστολόγησης.
 
Ο κ. Δημήτριος Μπαϊρακτάρης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής και Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ, πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, ενώ διαθέτει και μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα και την
Ανασυγκρότηση  Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Συνολικά, διαθέτει 26ετή εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι συντονιστής και οργανωτικός υπεύθυνος έργων και τεχνικός σύμβουλος. Από το 2005 έως σήμερα είναι συνεργάτης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, και από το 2013 εταίρος στην Ιολίδα Α.Ε.  
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο εισαγγελέας, η Ηριάννα
και η υπόθεση Siemens
 
3,5 εκατ. ευρώ
«αέρας κοπανιστός» 

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης
στο Κερατσίνι

Ο Δήμος Πειραιά στο πλευρό
του Α. Σαμψάκη

Γεγονότα

Η ΕΥΔΑΠ διαψεύδει
τα περί απολύσεων

«Πρόσβαση στον Ψηφιακό
Κόσμο» από το Δήμο Πειραιά

Υποτροφίες από τον Όμιλο
ΕΛΠΕ για Μεταπτυχιακές
Σπουδές 

podosfairiki_synerg.logo1
Yupi! Γευστικές δοκιμές
στα S.M. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

17 Οκτωβρίου 2017, 22.36
3,5 εκατ. ευρώ «αέρας κοπανιστός»
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του...
17 Οκτωβρίου 2017, 22.28
Ο εισαγγελέας, η Ηριάννα και η υπόθεση Siemens
Εμπλοκή στην δικαστική υπόθεση Siemens...
16 Οκτωβρίου 2017, 21.21
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Πειραιά
Ο Ευρωβουλευτής Νίκος...

Ναυτιλία

20 Οκτωβρίου 2017, 19.56
Κοινή δράση κατά του λαθρεμπορίου
Την πρόσκληση σε όλα τα κόμματα της...
20 Οκτωβρίου 2017, 19.53
Εντολή ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond
Στο πλαίσιο της απαρέγκλιτης τήρησης...
19 Οκτωβρίου 2017, 21.20
 Παραδόθηκαν οι ακτές, με τη θάλασσα τι γίνεται?
Το Υπουργείο Ναυτιλίας σε...

Πειραιάς

19 Οκτωβρίου 2017, 21.29
«Ελπίζουμε σύντομα να αρθεί  και η απαγόρευση της κολύμβησης»
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,...
19 Οκτωβρίου 2017, 00.13
 «Η Χρυσή Αυγή δεν χωράει στον Πειραιά»
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης το...
18 Οκτωβρίου 2017, 09.20
Ο «Καλιγούλας» από σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο
Ο Καλιγούλας, το κορυφαίο έργου...