Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 22:07

«Το 2019 το Μετρό σε Νίκαια και Κορυδαλλό»

logoartc_f
Τα έργα του ΜΕΤΡΟ στους σταθμούς της Νίκαιας και του Κορυδαλλού επισκέφθηκε η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος μαζί με άλλα στελέχη της εταιρείας. 
 
Κατά την επίσκεψη στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ η Βουλευτής ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, καθώς και για τα ανακύψαντα προβλήματα. Η Νίνα Κασιμάτη, που σε προηγούμενη συνάντησή της με τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. είχε ζητήσει να δει από κοντά το έργο, ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο και τους επιβλέποντες μηχανικούς στην επέκταση της γραμμής 3, η οποία θα συνδέσει τις γειτονιές της Β’ Πειραιά με το λιμάνι του Πειραιά, το Σύνταγμα και το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Όπως είπε στους παρισταμένους η Νίνα Κασιμάτη «Ζήτησα από τη διοίκηση να ενημερωθώ για την πορεία του έργου και είχα την ευκαιρία να δω με τα μάτια μου και τις δυσκολίες και την πρόοδό του. Πέραν του γεγονότος ότι η διασύνδεση του λιμανιού με το αεροδρόμιο θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στον Πειραιά και τα νησιά, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία, ως Βουλευτής Β’ Πειραιά έχω την αγωνία των συμπολιτών μου το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο και να μπει στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Για να αντιμετωπιστούν δραστικά τα έντονα προβλήματα κυκλοφορίας, αλλά κυρίως το χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διασύνδεσης, τόσο μεταξύ των περιοχών μας, όσο και με το υπόλοιπο λεκανοπέδιο. Το δικαιούμαστε, και αναμένουμε το ΜΕΤΡΟ στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό το πρώτο εξάμηνο του ’19, όπως προγραμματίζεται από την εταιρεία και από την Κυβέρνηση. Από τη θέση μου δηλώνω συμπαραστάτης του έργου, της διοίκησης και των εργαζομένων, και έτοιμη να σας συνδράμω όποτε χρειάζεται».
 
Στη συνέχεια, κατέβηκαν όλοι μαζί σε βάθος 25-30 μέτρων, περπάτησαν στη σήραγγα και κατόπιν επιβιβάστηκαν στον υπόγειο εργοταξιακό συρμό για να μεταβούν μέχρι το σημείο που έχει φτάσει ο μετροπόντικας 50 μέτρα πριν από τα Μανιάτικα. Κατά τη λεπτομερή ενημέρωση που έκανε ο Γ. Μυλόπουλος στη Ν. Κασιμάτη, είπε ότι η σήραγγα έχει ολοκληρωθεί κατά 65% και ότι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στην ανησυχία της για τα τεχνικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί λόγω της γεωλογίας του εδάφους στη Νίκαια, ο πρόεδρος την ενημέρωσε πως έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς. 
 
Όσον αφορά στον Κορυδαλλό, αφού επισκέφθηκε τον υπόγειο σταθμό στην Πλατεία Ελευθερίας και τη σήραγγα, ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα χρειαστούν για την απελευθέρωση σημαντικού μέρους της σήραγγας προκειμένου να εγκατασταθεί η σιδηροδρομική επιδομή. Όπως την διαβεβαίωσαν αυτή η διαδικασία θα συντομεύσει την παράδοση του έργου κατά 1 χρόνο τουλάχιστον.   
 
Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ενημέρωσε ότι οι συρμοί με τα βαγόνια ήδη υπάρχουν στην εταιρεία για την επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά και δεν θα υπάρξει ανάγκη νέας προμήθειας, γεγονός που θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την ένταξη της γραμμής στον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας.  
 
Η Νίνα Κασιμάτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε με τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων στους σταθμούς της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη δύσκολη και σπουδαία δουλειά που κάνουν, τονίζοντας την προστιθέμενη αξία που κομίζουν στην περιοχή όχι μόνο με το ίδιο το μετρό, αλλά και με το επίπεδο εξειδίκευσης που αποκτούν από την περιοχή οι ίδιοι, πολλοί και ως Πειραιώτες, σε ένα τόσο πολυδαίδαλο και σύνθετο τεχνικό έργο. Εκτενή συζήτηση επίσης έκανε και με τις γυναίκες εργαζόμενες και μηχανικούς, στις οποίες εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις ιδιαίτερες και απαιτητικές συνθήκες στις οποίες εργάζονται σε αυτό το έργο.
 
Στο τέλος της επίσκεψης η Ν. Κασιμάτη, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ. Γ. Μυλόπουλο για την αλματώδη πρόοδο των έργων τόσο στον Πειραιά όσο και στη Θεσσαλονίκη, και εξήρε τα βήματα που κάνει η εταιρεία στο εξωτερικό’ ο πρόεδρος με τη σειρά του ευχαρίστησε τη Βουλευτή B’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία και το διαρκές ενδιαφέρον της για το ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στ. Κοντονής :
Όλοι ελέγχονται …
 
Έκθεση έργων Πάνου
Αραβαντινού στη Δημοτική
Πινακοθήκη

Π. Νταβανέλος:
Θύμα επίθεσης στα Εξάρχεια

Μια ευκαιρία στον
παράδεισο να πάω …

Γεγονότα

«55ο Ράλλυ Αιγαίου 2018» 

Συνεργασία της ΕΥΔΑΠ
με τον «Φάρο Τυφλών»

ΕΛΠΕ και ΕΚΟ προσφέρουν
«ζεστασιά» σε σχολεία
των νησιών

podosfairiki_synerg.logo1
Συνεργασία Περιφέρειας και
ΠΕΣΥΔΑΠ για το όρος
Αιγάλεω 

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

13 Δεκεμβρίου 2017, 00.57
Επίθεση Χρυσαυγιτών στη Σαλαμίνα
Σε μια προκλητική φασιστική επίθεση η...
13 Δεκεμβρίου 2017, 00.00
Άντζελα Ντέιβις: Επανάσταση είναι η συνέχειά της
Στην Αθήνα βρέθηκε η θρυλική...
10 Δεκεμβρίου 2017, 22.25
Στ. Κοντονής : Όλοι ελέγχονται …
Αντιπαράθεση του υπουργού...

Ναυτιλία

12 Δεκεμβρίου 2017, 10.27
Τα προβλήματα των Λιμενεργατών στο τραπέζι …
Ζητήματα σχετικά με την εύρυθμη...
12 Δεκεμβρίου 2017, 10.06
Συνεργασία Υπ. Ναυτιλίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά
Συνεργασία του Υπουργείου...
08 Δεκεμβρίου 2017, 18.00
Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
Η   Διοίκηση της  Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

11 Δεκεμβρίου 2017, 00.47
Επισκευή στο γήπεδο του «Πορφύρα» από την Περιφέρεια
Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο...
10 Δεκεμβρίου 2017, 22.32
Π. Νταβανέλος: Θύμα επίθεσης στα Εξάρχεια
Ο εργαζόμενος στο Ραδιοσταθμό...
10 Δεκεμβρίου 2017, 20.33
«Μηδενικό πρόγραμμα έργων στον Πειραιά …»
Την παντελή έλλειψη προγραμματισμού,...