Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 22:07

«Το 2019 το Μετρό σε Νίκαια και Κορυδαλλό»

logoartc_f
Τα έργα του ΜΕΤΡΟ στους σταθμούς της Νίκαιας και του Κορυδαλλού επισκέφθηκε η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος μαζί με άλλα στελέχη της εταιρείας. 
 
Κατά την επίσκεψη στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ η Βουλευτής ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, καθώς και για τα ανακύψαντα προβλήματα. Η Νίνα Κασιμάτη, που σε προηγούμενη συνάντησή της με τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. είχε ζητήσει να δει από κοντά το έργο, ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο και τους επιβλέποντες μηχανικούς στην επέκταση της γραμμής 3, η οποία θα συνδέσει τις γειτονιές της Β’ Πειραιά με το λιμάνι του Πειραιά, το Σύνταγμα και το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Όπως είπε στους παρισταμένους η Νίνα Κασιμάτη «Ζήτησα από τη διοίκηση να ενημερωθώ για την πορεία του έργου και είχα την ευκαιρία να δω με τα μάτια μου και τις δυσκολίες και την πρόοδό του. Πέραν του γεγονότος ότι η διασύνδεση του λιμανιού με το αεροδρόμιο θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στον Πειραιά και τα νησιά, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία, ως Βουλευτής Β’ Πειραιά έχω την αγωνία των συμπολιτών μου το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο και να μπει στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Για να αντιμετωπιστούν δραστικά τα έντονα προβλήματα κυκλοφορίας, αλλά κυρίως το χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διασύνδεσης, τόσο μεταξύ των περιοχών μας, όσο και με το υπόλοιπο λεκανοπέδιο. Το δικαιούμαστε, και αναμένουμε το ΜΕΤΡΟ στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό το πρώτο εξάμηνο του ’19, όπως προγραμματίζεται από την εταιρεία και από την Κυβέρνηση. Από τη θέση μου δηλώνω συμπαραστάτης του έργου, της διοίκησης και των εργαζομένων, και έτοιμη να σας συνδράμω όποτε χρειάζεται».
 
Στη συνέχεια, κατέβηκαν όλοι μαζί σε βάθος 25-30 μέτρων, περπάτησαν στη σήραγγα και κατόπιν επιβιβάστηκαν στον υπόγειο εργοταξιακό συρμό για να μεταβούν μέχρι το σημείο που έχει φτάσει ο μετροπόντικας 50 μέτρα πριν από τα Μανιάτικα. Κατά τη λεπτομερή ενημέρωση που έκανε ο Γ. Μυλόπουλος στη Ν. Κασιμάτη, είπε ότι η σήραγγα έχει ολοκληρωθεί κατά 65% και ότι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στην ανησυχία της για τα τεχνικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί λόγω της γεωλογίας του εδάφους στη Νίκαια, ο πρόεδρος την ενημέρωσε πως έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς. 
 
Όσον αφορά στον Κορυδαλλό, αφού επισκέφθηκε τον υπόγειο σταθμό στην Πλατεία Ελευθερίας και τη σήραγγα, ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα χρειαστούν για την απελευθέρωση σημαντικού μέρους της σήραγγας προκειμένου να εγκατασταθεί η σιδηροδρομική επιδομή. Όπως την διαβεβαίωσαν αυτή η διαδικασία θα συντομεύσει την παράδοση του έργου κατά 1 χρόνο τουλάχιστον.   
 
Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ενημέρωσε ότι οι συρμοί με τα βαγόνια ήδη υπάρχουν στην εταιρεία για την επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά και δεν θα υπάρξει ανάγκη νέας προμήθειας, γεγονός που θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την ένταξη της γραμμής στον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας.  
 
Η Νίνα Κασιμάτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε με τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων στους σταθμούς της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη δύσκολη και σπουδαία δουλειά που κάνουν, τονίζοντας την προστιθέμενη αξία που κομίζουν στην περιοχή όχι μόνο με το ίδιο το μετρό, αλλά και με το επίπεδο εξειδίκευσης που αποκτούν από την περιοχή οι ίδιοι, πολλοί και ως Πειραιώτες, σε ένα τόσο πολυδαίδαλο και σύνθετο τεχνικό έργο. Εκτενή συζήτηση επίσης έκανε και με τις γυναίκες εργαζόμενες και μηχανικούς, στις οποίες εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις ιδιαίτερες και απαιτητικές συνθήκες στις οποίες εργάζονται σε αυτό το έργο.
 
Στο τέλος της επίσκεψης η Ν. Κασιμάτη, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ. Γ. Μυλόπουλο για την αλματώδη πρόοδο των έργων τόσο στον Πειραιά όσο και στη Θεσσαλονίκη, και εξήρε τα βήματα που κάνει η εταιρεία στο εξωτερικό’ ο πρόεδρος με τη σειρά του ευχαρίστησε τη Βουλευτή B’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία και το διαρκές ενδιαφέρον της για το ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Το δικό μας σχέδιο είναι η
αξιοποίηση των λιμανιών» 
 
Αντίο… στη Δήμητρα Κοντού 
 

Το αναπτυξιακό σχέδιο
του ΟΛΠ: Θέσεις και
προτάσεις

Στοχεύοντας την διάκριση
στο Ευρωπαϊκό Finn 
 

Γεγονότα

Τιμητική Βράβευση
για την ΕΥΔΑΠ

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος
ανανεώνει το ραντεβού του

ΕΛΠΕ:Υψηλή κερδοφορία 

podosfairiki_synerg.logo1
Τιμητική διάκριση για
τα Δημοτικά Ραδιόφωνα

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Φεβρουαρίου 2018, 23.05
Π. Κουρουμπλής :Η αλήθεια για τον «Π.Κ»
Δήλωση του Υπ. Ναυτιλίας Παναγιώτη...
23 Φεβρουαρίου 2018, 01.23
Ο Θ. Δρίτσας πρόεδρος της προανακριτικής …
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες,...
22 Φεβρουαρίου 2018, 11.47
Παραπέμπονται και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική
Εγκρίθηκε η σύσταση Προανακριτικής...

Ναυτιλία

23 Φεβρουαρίου 2018, 16.47
«Το δικό μας σχέδιο είναι η αξιοποίηση των λιμανιών»
Στη διάρκεια της συζήτησης στην...
23 Φεβρουαρίου 2018, 16.44
Επίσκεψη του Πρέσβη του Λουξεμβούργου στον ΟΛΠ
Συνάντηση γνωριμίας του Πρέσβη του...
22 Φεβρουαρίου 2018, 15.53
Τέσσερα νέα βραβεία για τη Celestyal Cruises
Η Celestyal Cruises ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε...

Πειραιάς

23 Φεβρουαρίου 2018, 23.00
Χωρίς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ο Πειραιάς τη Δευτέρα
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη...
23 Φεβρουαρίου 2018, 16.58
Αντίο… στη  Δήμητρα Κοντού
«Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-...
23 Φεβρουαρίου 2018, 00.00
Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη,...