Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 09:25

Το τέλος … του δρόμου Καμίνι-Βλυχός στην Ύδρα

logoartc_f
Θετική εξέλιξη για την κατασκευή και επισκευή του δρόμου Καμίνι-Βλυχός. Πρόκειται για το πάγιο αίτημα των πολιτών της Ύδρας που αφορά στην επικινδυνότητα του δρόμου και την ασφαλή διέλευση κατοίκων και επισκεπτών.
 
Στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπ. Αριστείδη Μπαλτά ανακοινώνεται ότι όλο το μονοπάτι θα καλυφθεί από λιθόστρωτο υδραίικου τύπου, ώστε να εξασφαλιστεί η ομοιογένειά του, από φυσική πέτρα της περιοχής, κυμαινόμενου πλάτους, που δεν θα ξεπερνά το 1,60μ. Στο λιθόστρωτο θα ενσωματωθούν οι υπάρχοντες βράχοι και ημίβραχοι. Οι αρμοί θα κατασκευαστούν από χώμα και άμμο.
 
Τα φωτιστικά θα τοποθετηθούν μόνο όπου υπάρχουν στηθαία και θα περιοριστούν σε αριθμό και δεν θα πραγματοποιηθούν εκβραχισμοί. Ενώ όλες οι εργασίες (καθαρισμοί, εκσκαφές, κ.λπ.), θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.
 
Για ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί και πραγματικά πέρασε «διά πυρός και σιδήρου», με διχογνωμίες και ενστάσεις, επιστολές και πολύ παρασκήνιο, τελικά φαίνεται πως τα πράγματα μπήκαν στον σωστό... δρόμο. 
Συντονισμένες ήταν οι ενέργειες του Δήμου Ύδρας που υποστήριξε θερμά το έργο της κατασκευής και επισκευής του δρόμου, καθ’ όλο αυτό το διάστημα. Ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης είχε συναντήσεις και επαφές με
τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, αλλά και μεταξύ άλλων παρέστη στην καθοριστική συνάντηση του ΚΑΣ, επισημαίνοντας και αντικρούοντας, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.
 
Πολύ σημαντική βοήθεια προσέφερε σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Δημοτικός Σύμβουλος, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Παναγιώτης Ράππας με την έρευνά του και τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις του. Αλλά επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι που υποστήριξαν το έργο της κατασκευής του δρόμου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παραολυμπιονίκης μας, Στέφανος Αναργύρου είχε στείλει στο ΚΑΣ επιστολή, στην οποία ανέφερε ότι αν δεν φτιαχτεί ο δρόμος στερείται ουσιαστικά η δυνατότητα σε οποιονδήποτε ΑΜΕΑ να κατευθυνθεί προς το Καμίνι και τον Βλυχό.
 
Ουσιαστική ήταν η συμβολή των Υδραίων μαστόρων, οι οποίοι ήταν παρόντες στη Λαϊκή Συνέλευση που είχε γίνει, αλλά και κατά την αυτοψία του ΚΑΣ στην Ύδρα, οι οποίοι εξήγησαν την ιδιαίτερη τεχνική του καλντεριμιού που έχει χρησιμοποιηθεί χρόνια τώρα σε ολόκληρο το νησί μας και επέδειξαν αντίστοιχους δρόμους.
 
Τέλος σθεναρή ήταν και η συμμετοχή των απλών πολιτών που με υπογραφές και αιτήματά τους υπερασπίζονταν την επιθυμία τους για την κατασκευή του έργου.
 
Από τον  Δήμο Ύδρας αναμένεται τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη να υπογραφθεί η σύμβαση με τον Εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή του δρόμου και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, εντός των έξι μηνών πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί το έργο.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Παράταση θητείας
του Αρχηγού στο 
Λιμενικό Σώμα 
 
Ο Γ.Μώραλης για τις
αλλαγές στην Αστυνομία
και  την Τροχαία Πειραιά 

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό
Πρόγραμμα POSEIDON
MED II στον ΟΛΠ

«Είτε στη φυλακή, είτε ελεύθεροι,
θα συνεχίσουμε τη μάχη
για τη δημοκρατία»
 

Γεγονότα

Τιμητική Βράβευση
για την ΕΥΔΑΠ

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος
ανανεώνει το ραντεβού του

“EKO All Star Game 2018”

podosfairiki_synerg.logo1
Τιμητική διάκριση για
τα Δημοτικά Ραδιόφωνα

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

15 Φεβρουαρίου 2018, 17.01
«Δεν θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας»
Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας &...
14 Φεβρουαρίου 2018, 23.03
Ο  Αλέξης Τσίπρας στο Υπ. Ναυτιλίας
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα...

Ναυτιλία

18 Φεβρουαρίου 2018, 11.54
Στο Καστελλόριζο και στη Σύμη ο Υπ. Ναυτιλίας
Το Καστελλόριζο και τη Σύμη σήμερα και...
18 Φεβρουαρίου 2018, 00.49
Τα προβλήματα των Ναυτεργατών στη γραμμή της Αδριατικής
Η Πανελλήνια Ένωση Εμπορικού Ναυτικού...
17 Φεβρουαρίου 2018, 19.01
Η αξιολόγηση του «Master Plan» του ΟΛΠ από το  ΕΜΠ
Αναλυτική Έκθεση του Εργαστηρίου...

Πειραιάς

18 Φεβρουαρίου 2018, 00.52
Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Πειραιάς
Επίκεντρο κεφιού και διασκέδασης...
16 Φεβρουαρίου 2018, 23.14
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Πειραιά
Με παράλληλες εκδηλώσεις στο πνεύμα...
14 Φεβρουαρίου 2018, 14.23
Η Γιορτή της Ε.Π.Σ.Πειραιά
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια...