Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 11:07

Ασφαλιστικό, είναι πολλά τα ψέματα… του Π. Ιατρόπουλου

damanaki ixthok1
Την τελευταία πενταετία όλες οι κυβερνήσεις δυστυχώς καταγίνονται με το να ανακαλύπτουν τρόπους περικοπών συντάξεων, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων γενικότερα και να μεταφέρουν το οικονομικό κέρδος από εκεί, απ’ ευθείας στην αποπληρωμή του χρέους. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύ εύκολα. Στην πατρίδα μας υπάρχουν 2.7 εκατομμύρια συνταξιούχοι αλλά μόνο το 30% των συντάξεων είναι πλήρεις δηλαδή χορηγημένες με 10.500 ΗΜΑ και πολύ λιγότερες  με 11.000.Σ΄αυτές τις συντάξεις έχει επιβληθεί μείωση 50%. Επομένως το 60% του συνόλου, καταβάλλεται εξ’ ιδίων με το υπόλοιπο 40% να αφορά τον ΟΑΕΕ.
 
Εδώ είναι αναγκαία η διευκρίνιση πως  ο ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ  παρ ΄ ότι ταμείο αυτασφάλισης, επιδοτείται από το κράτος την τελευταία 20ετία,ενώ σήμερα ας πούμε λόγω κρίσης, περίπου οι μισοί των μελών του έχουν σταματήσει να καταβάλλουν τις εισφορές τους. Κάποιος κάποτε πρέπει να αναρωτηθεί ποιος πληρώνει και αυτές τις συντάξεις.  Αυτά σημαίνουν  πώς το επίσημο κράτος-τρομάρα του- έχει αποχωρήσει από τη χρηματοδότηση αφού προηγουμένως έφαγε από τα ταμεία ότι τρώγεται. Τις συντάξεις λοιπόν τις πληρώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που είναι ταυτόχρονα αυτοί που δίνουν τα 8 στα 10 ευρώ του   φορολογικού αποτελέσματος.                                                                                                                                                                                                                                      
Ας σταματήσουν λοιπόν παλαιοί και νέοι παπαγάλοι τις τηλεοπτικές ανοησίες γιατί η αλήθεια των αριθμών είναι αμάχητη.  Αν είχαν λίγη τσίπα και πρόσθεταν τα ποσά που αναφέρω και αυτό που εύρισκαν το πολλαπλασίαζαν επί  5  θα κατέληγαν μαθηματικά, δηλαδή αδιάψευστα, στο σύνολο σχεδόν των χρημάτων που έδωσε η χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια για την αποπληρωμή των χρεών της. Το συμπέρασμα είναι ένα. Όλα τα βάρη είναι φορτωμένα σε συνταξιούχους και μισθωτούς που όμως αποτελούν λίγο πάνω από το 50% των φορολογικά υπόχρεων.  Η πελατεία των αγροτών και ο στρατός των μικρομεσαίων, όσοι απέμειναν  εκεί, παραμένουν φορολογικά άγνωστοι ή ….ανεξάρτητοι. Η δαπάνη των συντάξεων λοιπόν δεν βαραίνει τον  προυπολογισμό  γενικά κι ΄ αόριστα γιατί και μέσα εκεί,  βρίσκονται τα χρήματα των ίδιων πολιτών δηλαδή μισθωτών και συνταξιούχων.  Λες και δεν έφταναν αυτά, το κοινοβούλιο μας δε λέει να παραιτηθεί απ’ τα ασφαλιστικά ρουσφέτια σε κλάδους με επιρροή μέσα εκεί. Ενημερωτικά αναφέρω ότι στη βουλή βρίσκονται 174 μέλη που εκπροσωπούν μόνο τέσσαρα επαγγέλματα τα οποία βρίσκονται κολλημένα σα βδέλλες στο Δημόσιο. Μοιραία οι αμφιβολίες με κυριεύουν για το που πάμε όπως έλεγε κι’ ο Αυλωνίτης.                                     
           
Το νέο ασφαλιστικό είναι κάτι σαν επιτομή της νέας κατάστασης στο χώρο της εργασίας. Περισσότερα χρόνια δουλειά, λιγότερος μισθός, μικρότερες συντάξεις και μεγαλύτερες αναπληρώσεις όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση, με τρόπο που εγώ νόμιζα ότι ήταν χαρακτηριστικό της δεξιάς.  Όμως τα όμορφα ψέματα όμορφα λέγονται αλλά και εύκολα καίγονται…
 
Κατά τα άλλα η ζωή κυλάει  μες ΄ την αέναη ροή του χρόνου, όπως θέλει ο ποιητής, με τη μελαγχολία των πολλών να μη φτάνει μέχρι τα όνειρα των κυβερνητικών που κοιμούνται μακάριοι αφού και αυτοί… σώζουν την Ελλάδα, λες και τους το ζήτησε.    
 
Ενδιαφέρον να παρακολουθούμε τη Ν.Δ να προσπαθεί να διαλυθεί, ενώ το ΠΑΣΟΚ τα κατάφερε θαυμάσια. Η κυβέρνηση ελεύθερη και  μόνη ψάχνει σε ένα θολό τοπίο εξ ΄ αρχής που όφειλε όμως να γνωρίζει και να προσπαθήσει να μη το κάνει τουλάχιστον χειρότερο. Δεν τα κατάφερε. Πίστωση χρόνου δεν διαθέτει κυρίως λόγω των απρόσεκτων και απερίσκεπτων προεκλογικών υποσχέσεων της. Το μόνο πλεονέκτημά της είναι ότι δεν διαθέτει κλέφτες ακόμα τουλάχιστον. Της δίνει βραχεία κεφαλή αυτό, αλλά εδώ είναι βαλκάνια….                                    
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Πρωτοποριακές αλλαγές
στο χώρο της Ναυτιλίας»
 
Αυτοψία Λαμπρίδη στις
Λιμενικές εγκαταστάσεις
της Δ. Αττικής

Κώστας Μαρκουλιδάκης:
Παρουσίαση Συνδυασμού …

«Οι θάλασσες συναντούν
τις Περιφέρειες»

Γεγονότα

Τρία νέα φωτοβολταϊκά
πάρκα από την
«ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»

Έκθεση φωτογραφίας…
Πέτρου Κασιμάτη και
Νίκου Μπαρδούνια

«Της Κυριακής τα είδωλα»
για τα 90 χρόνια της
Προοδευτικής

podosfairiki_synerg.logo1
Συνεργασία Περιφέρειας και
ΠΕΣΥΔΑΠ για το όρος
Αιγάλεω 

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Νοεμβρίου 2017, 00.44
 «Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»
Δήλωση Δ. Στρατούλη μέλος Π.Γ. της ΛΑΕ,...
22 Νοεμβρίου 2017, 01.23
«100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση» εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΣΕΦ
«Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί το...
21 Νοεμβρίου 2017, 23.14
«Γρήγορα αντανακλαστικά στις φυσικές καταστροφές»
Συνέντευξη για θέματα που αφορούν στα...

Ναυτιλία

23 Νοεμβρίου 2017, 22.21
«Πρωτοποριακές αλλαγές στο χώρο της Ναυτιλίας»
Νομοσχέδιο που φέρνει για πρώτη φορά...
22 Νοεμβρίου 2017, 22.37
Κατάληψη των γραφείων της ΠΝΟ από τους Ναυτεργάτες
Ναυτεργάτες με την στήριξη της ΠΕΝΕΝ...
21 Νοεμβρίου 2017, 19.12
Το Υπ. Ναυτιλίας για τις ζημιές στο λιμάνι της Νέας Περάμου
Αυθημερόν υπέγραψε ο ΥΝΑΝΠ Παναγιώτης...

Πειραιάς

23 Νοεμβρίου 2017, 23.14
Φασιστική επίθεση σε πακιστανό μετανάστη, στον Πειραιά
Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, ομάδα...
23 Νοεμβρίου 2017, 23.03
Στο πλευρό των πληγέντων οι Δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Πειραιά
Στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν...
23 Νοεμβρίου 2017, 23.03
Στο πλευρό των πληγέντων οι Δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Πειραιά
Στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν...