Κυριακή, 24 Ιουνίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 11:07

Ασφαλιστικό, είναι πολλά τα ψέματα… του Π. Ιατρόπουλου

damanaki ixthok1
Την τελευταία πενταετία όλες οι κυβερνήσεις δυστυχώς καταγίνονται με το να ανακαλύπτουν τρόπους περικοπών συντάξεων, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων γενικότερα και να μεταφέρουν το οικονομικό κέρδος από εκεί, απ’ ευθείας στην αποπληρωμή του χρέους. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύ εύκολα. Στην πατρίδα μας υπάρχουν 2.7 εκατομμύρια συνταξιούχοι αλλά μόνο το 30% των συντάξεων είναι πλήρεις δηλαδή χορηγημένες με 10.500 ΗΜΑ και πολύ λιγότερες  με 11.000.Σ΄αυτές τις συντάξεις έχει επιβληθεί μείωση 50%. Επομένως το 60% του συνόλου, καταβάλλεται εξ’ ιδίων με το υπόλοιπο 40% να αφορά τον ΟΑΕΕ.
 
Εδώ είναι αναγκαία η διευκρίνιση πως  ο ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ  παρ ΄ ότι ταμείο αυτασφάλισης, επιδοτείται από το κράτος την τελευταία 20ετία,ενώ σήμερα ας πούμε λόγω κρίσης, περίπου οι μισοί των μελών του έχουν σταματήσει να καταβάλλουν τις εισφορές τους. Κάποιος κάποτε πρέπει να αναρωτηθεί ποιος πληρώνει και αυτές τις συντάξεις.  Αυτά σημαίνουν  πώς το επίσημο κράτος-τρομάρα του- έχει αποχωρήσει από τη χρηματοδότηση αφού προηγουμένως έφαγε από τα ταμεία ότι τρώγεται. Τις συντάξεις λοιπόν τις πληρώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που είναι ταυτόχρονα αυτοί που δίνουν τα 8 στα 10 ευρώ του   φορολογικού αποτελέσματος.                                                                                                                                                                                                                                      
Ας σταματήσουν λοιπόν παλαιοί και νέοι παπαγάλοι τις τηλεοπτικές ανοησίες γιατί η αλήθεια των αριθμών είναι αμάχητη.  Αν είχαν λίγη τσίπα και πρόσθεταν τα ποσά που αναφέρω και αυτό που εύρισκαν το πολλαπλασίαζαν επί  5  θα κατέληγαν μαθηματικά, δηλαδή αδιάψευστα, στο σύνολο σχεδόν των χρημάτων που έδωσε η χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια για την αποπληρωμή των χρεών της. Το συμπέρασμα είναι ένα. Όλα τα βάρη είναι φορτωμένα σε συνταξιούχους και μισθωτούς που όμως αποτελούν λίγο πάνω από το 50% των φορολογικά υπόχρεων.  Η πελατεία των αγροτών και ο στρατός των μικρομεσαίων, όσοι απέμειναν  εκεί, παραμένουν φορολογικά άγνωστοι ή ….ανεξάρτητοι. Η δαπάνη των συντάξεων λοιπόν δεν βαραίνει τον  προυπολογισμό  γενικά κι ΄ αόριστα γιατί και μέσα εκεί,  βρίσκονται τα χρήματα των ίδιων πολιτών δηλαδή μισθωτών και συνταξιούχων.  Λες και δεν έφταναν αυτά, το κοινοβούλιο μας δε λέει να παραιτηθεί απ’ τα ασφαλιστικά ρουσφέτια σε κλάδους με επιρροή μέσα εκεί. Ενημερωτικά αναφέρω ότι στη βουλή βρίσκονται 174 μέλη που εκπροσωπούν μόνο τέσσαρα επαγγέλματα τα οποία βρίσκονται κολλημένα σα βδέλλες στο Δημόσιο. Μοιραία οι αμφιβολίες με κυριεύουν για το που πάμε όπως έλεγε κι’ ο Αυλωνίτης.                                     
           
Το νέο ασφαλιστικό είναι κάτι σαν επιτομή της νέας κατάστασης στο χώρο της εργασίας. Περισσότερα χρόνια δουλειά, λιγότερος μισθός, μικρότερες συντάξεις και μεγαλύτερες αναπληρώσεις όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση, με τρόπο που εγώ νόμιζα ότι ήταν χαρακτηριστικό της δεξιάς.  Όμως τα όμορφα ψέματα όμορφα λέγονται αλλά και εύκολα καίγονται…
 
Κατά τα άλλα η ζωή κυλάει  μες ΄ την αέναη ροή του χρόνου, όπως θέλει ο ποιητής, με τη μελαγχολία των πολλών να μη φτάνει μέχρι τα όνειρα των κυβερνητικών που κοιμούνται μακάριοι αφού και αυτοί… σώζουν την Ελλάδα, λες και τους το ζήτησε.    
 
Ενδιαφέρον να παρακολουθούμε τη Ν.Δ να προσπαθεί να διαλυθεί, ενώ το ΠΑΣΟΚ τα κατάφερε θαυμάσια. Η κυβέρνηση ελεύθερη και  μόνη ψάχνει σε ένα θολό τοπίο εξ ΄ αρχής που όφειλε όμως να γνωρίζει και να προσπαθήσει να μη το κάνει τουλάχιστον χειρότερο. Δεν τα κατάφερε. Πίστωση χρόνου δεν διαθέτει κυρίως λόγω των απρόσεκτων και απερίσκεπτων προεκλογικών υποσχέσεων της. Το μόνο πλεονέκτημά της είναι ότι δεν διαθέτει κλέφτες ακόμα τουλάχιστον. Της δίνει βραχεία κεφαλή αυτό, αλλά εδώ είναι βαλκάνια….                                    
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ελ. Κουντουρά: Έκρηξη τουρισμού
σε όλη την Ελλάδα
 
Η γυναικεία επιχειρηματικότητα
είναι μια σπουδαία υπόθεση

Καμιά αύξηση της τιμής
του νερού δεν σχεδιάζει
η ΕΥΔΑΠ

«Εργοδοτικός και κομματικός
συνδικαλισμός»
 

Γεγονότα

ΕΛΠΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας με
το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Δισταγμός σε αντι(δια)στολή
με μια δολοφονία

«Sports Rehab» πρότυπο
κέντρο φυσικοθεραπείας

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Ιουνίου 2018, 00.04
«Ούτε τα προσχήματα»
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του...
18 Ιουνίου 2018, 23.04
Πρωτοφανείς ακροδεξιές αναρτήσεις εισαγγελέα
Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...
18 Ιουνίου 2018, 00.45
 Τα διεθνή ΜΜΕ για την ιστορική συμφωνία στις Πρέσπες
«Η ενδεχόμενη μετάταξη των υπηρεσιών...

Ναυτιλία

23 Ιουνίου 2018, 19.14
«Οι εφοπλιστές έχουν οικονομικά προβλήματα…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την συνάντηση...
22 Ιουνίου 2018, 19.44
Η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΛΠ Α.Ε.
H Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων...

Πειραιάς

23 Ιουνίου 2018, 11.06
Τρεις τόνοι χημικής ουσίας για χάπια ecstasy στον Πειραιά
Στην κατάσχεση πάνω από τρεις τόνους της...
20 Ιουνίου 2018, 00.23
Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος
Οι φήμες επαληθεύτηκαν. Ο Γιάννης...