Τρίτη, 22 Μαΐου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Μάρτίου 2015 19:52

Νοσούσα η περίθαλψη στη Σαλαμίνα

damanaki ixthok1
Τρεις βουλευτές της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ με ερώτηση τους στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρονται στην προβληματικήκαι νοσούσα η πρωτοβάθμια περίθαλψη στη Σαλαμίνα.
 
Αναλυτικά, το κείμενο:
 
«Τραγική είναι η κατάσταση της μονάδας του ΠΕΔΥ στη Σαλαμίνα των 60.000 μόνιμων κατοίκων και πάνω από 200.000 κατά τους θερινούς μήνες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Δραματικές είναι οι ελλείψεις σε ειδικότητες και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Συγκεκριμένα:
 
Δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως Καρδιολόγος, Παιδίατρος, Οφθαλμίατρος, Ορθοπεδικός, Γυναικολόγος, Δερματολόγος, Χειρούργος, Ενδοκρινολόγος. Έτσι οι ασφαλισμέ­νοι, όσοι βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα, αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς. Επιπλέον για να εξετασθούν οι ασφαλισμένοι από παθολόγο (επειδή δεν υπάρχει στο ΠΕΔΥ) κάθε πρωί πηγαίνουν στη μονάδα του ΠΕΔΥ μόνο για να πάρουν αριθμό προτεραιότητας και στη συνέχεια πηγαίνουν να εξετασθούν σε παθολόγο στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων είναι μεγάλος, αν υπολογίσει κανείς τις χιλιομετρικές αποστάσεις του νησιού και τις πανάκριβες συγκοινωνίες. Πολλοί από αυτούς είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν 3 γραμμές λεωφορείων (επομένως 6 συγκοινωνίες πήγαινε - έλα), πληρώνοντας για εισιτήρια 11 ευρώ, τη στιγμή που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, φτωχοί μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι.
 
Ταυτόχρονα, το Κέντρο Υγείας του νησιού αντικειμενικά δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού για πρωτοβάθμια περίθαλψη, γιατί δεν υπάρχει καρδιολόγος (δεν το προβλέπει η σύνθεση των Κέντρων Υγείας), αν και θεωρείται αναγκαία η ειδικότητά του στην αντιμετώπιση εκτάκτων καρδιολογικών περιστατικών, αφού η απόσταση είναι μεγάλη από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Δεν υπάρχει Ορθοπεδικός και τα διάφορα περιστατικά καταγμάτων κ.ά. διακομίζονται σε εφημερεύον Νοσοκομείο του Πειραιά ή σε ιδιώτη ορθοπεδικό, όταν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Τα ίδια ισχύουν και από την έλλειψη χειρουργού για μικροεπεμβάσεις. Αλλά και το ειδικευμένο προσωπικό του Ακτινολογικού δεν επαρκεί για να βγάλει τις βάρδιες και τα ρεπό των εργαζομένων. Επίσης δεν υπάρχει θυρωρός και προσωπικό ασφαλείας για τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουν κινδυνεύσει από επιθέσεις μεθυσμένων, ναρκομανών κλπ.
 
Πολύ οξυμένες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Η καθυστέρηση εφοδιασμού ξεπερνάει το 3μηνο και ό,τι υπάρχει βασίζεται σε εθελοντικές προσφορές, χωρίς φυσικά να καλύπτονται οι ανάγκες.
 
Οι ελλείψεις είναι μεγάλες και οι ανάγκες μεγαλύτερες όπως και η δημιουργία Μονάδας Τεχνικού Νεφρού που θα ανακουφίσει πλήθος νεφροπαθών του νησιού. Σήμερα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε μονάδες της Αθήνας και του Πειραιά με το όποιο οικονομικό κόστος και ταλαιπωρία.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Σαλαμίνας ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υπηρεσιών Υγείας των κατοίκων του νησιού.
 
Οι βουλευτές
 
Διαμάντω Μανωλάκου
Χρήστος Κατσώτης
Γιώργος Λαμπρούλης».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Δήμαρχος στέλεχος της ΝΔ
υπέρ των ακροδεξιών
τραμπούκων  
 
«Έφυγε» από τη ζωή
ο Χάρρυ Κλυνν

Η Ν. Κασιμάτη καταδικάζει
την επίθεση στον
Γιάννη Μπουτάρη

Αργόμισθος στο Δημόσιο ο
διευθυντής της εφημερίδας
«Φιλελεύθερος»

Γεγονότα

Τιμώντας τους ηρωικούς
μαχητές του ΕΛΑΣ στη
«Μάχη της Ηλεκτρικής»

«Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922»
Παρουσίαση Φωτογραφικού Λευκώματος 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βραβεύει
για 10η χρονιά τη Νέα Γενιά

podosfairiki_synerg.logo1
«Δημόσια Ναυτική
Εκπαίδευση, Προβλήματα
και Προβληματισμοί» 

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Μαΐου 2018, 01.26
«Ο φασισμός δεν χωράει στις ζωές μας»
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης το...
21 Μαΐου 2018, 23.38
Αργόμισθος στο Δημόσιο ο διευθυντής της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»
Θα περίμενε κανείς ότι πίσω από τα έντυπα...

Ναυτιλία

22 Μαΐου 2018, 00.00
Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας στον Σαρωνικό
Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού...
21 Μαΐου 2018, 15.06
Απαγόρευση αλιείας στον Σαρωνικό
Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού,...
19 Μαΐου 2018, 09.26
«Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, Προβλήματα και Προβληματισμοί»
«Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΕΔΝΕ...

Πειραιάς

22 Μαΐου 2018, 00.00
«Ημέρες Θάλασσας 2018» για 4η χρονιά στον Πειραιά
O Δήμαρχος  Πειραιά Γιάννης Μώραλης και...
21 Μαΐου 2018, 15.02
Ποίηση και μετακίνηση στο 040(Πειραιάς-Σύνταγμα)
Τετάρτη 23.5.2018,    επιβιβαστείτε στην...
20 Μαΐου 2018, 22.28
32η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι
Η καθιερωμένη Έκθεση-θεσμός βιβλίου...