Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Μάρτίου 2015 19:52

Νοσούσα η περίθαλψη στη Σαλαμίνα

damanaki ixthok1
Τρεις βουλευτές της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ με ερώτηση τους στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρονται στην προβληματικήκαι νοσούσα η πρωτοβάθμια περίθαλψη στη Σαλαμίνα.
 
Αναλυτικά, το κείμενο:
 
«Τραγική είναι η κατάσταση της μονάδας του ΠΕΔΥ στη Σαλαμίνα των 60.000 μόνιμων κατοίκων και πάνω από 200.000 κατά τους θερινούς μήνες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Δραματικές είναι οι ελλείψεις σε ειδικότητες και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Συγκεκριμένα:
 
Δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως Καρδιολόγος, Παιδίατρος, Οφθαλμίατρος, Ορθοπεδικός, Γυναικολόγος, Δερματολόγος, Χειρούργος, Ενδοκρινολόγος. Έτσι οι ασφαλισμέ­νοι, όσοι βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα, αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς. Επιπλέον για να εξετασθούν οι ασφαλισμένοι από παθολόγο (επειδή δεν υπάρχει στο ΠΕΔΥ) κάθε πρωί πηγαίνουν στη μονάδα του ΠΕΔΥ μόνο για να πάρουν αριθμό προτεραιότητας και στη συνέχεια πηγαίνουν να εξετασθούν σε παθολόγο στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων είναι μεγάλος, αν υπολογίσει κανείς τις χιλιομετρικές αποστάσεις του νησιού και τις πανάκριβες συγκοινωνίες. Πολλοί από αυτούς είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν 3 γραμμές λεωφορείων (επομένως 6 συγκοινωνίες πήγαινε - έλα), πληρώνοντας για εισιτήρια 11 ευρώ, τη στιγμή που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, φτωχοί μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι.
 
Ταυτόχρονα, το Κέντρο Υγείας του νησιού αντικειμενικά δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού για πρωτοβάθμια περίθαλψη, γιατί δεν υπάρχει καρδιολόγος (δεν το προβλέπει η σύνθεση των Κέντρων Υγείας), αν και θεωρείται αναγκαία η ειδικότητά του στην αντιμετώπιση εκτάκτων καρδιολογικών περιστατικών, αφού η απόσταση είναι μεγάλη από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Δεν υπάρχει Ορθοπεδικός και τα διάφορα περιστατικά καταγμάτων κ.ά. διακομίζονται σε εφημερεύον Νοσοκομείο του Πειραιά ή σε ιδιώτη ορθοπεδικό, όταν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Τα ίδια ισχύουν και από την έλλειψη χειρουργού για μικροεπεμβάσεις. Αλλά και το ειδικευμένο προσωπικό του Ακτινολογικού δεν επαρκεί για να βγάλει τις βάρδιες και τα ρεπό των εργαζομένων. Επίσης δεν υπάρχει θυρωρός και προσωπικό ασφαλείας για τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουν κινδυνεύσει από επιθέσεις μεθυσμένων, ναρκομανών κλπ.
 
Πολύ οξυμένες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Η καθυστέρηση εφοδιασμού ξεπερνάει το 3μηνο και ό,τι υπάρχει βασίζεται σε εθελοντικές προσφορές, χωρίς φυσικά να καλύπτονται οι ανάγκες.
 
Οι ελλείψεις είναι μεγάλες και οι ανάγκες μεγαλύτερες όπως και η δημιουργία Μονάδας Τεχνικού Νεφρού που θα ανακουφίσει πλήθος νεφροπαθών του νησιού. Σήμερα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε μονάδες της Αθήνας και του Πειραιά με το όποιο οικονομικό κόστος και ταλαιπωρία.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Σαλαμίνας ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υπηρεσιών Υγείας των κατοίκων του νησιού.
 
Οι βουλευτές
 
Διαμάντω Μανωλάκου
Χρήστος Κατσώτης
Γιώργος Λαμπρούλης».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Τηλεοπτική άδεια διεκδικεί ο
Βαγγέλης Μαρινάκης
 
Ο Γ. Μώραλης ανακοίνωσε
την υποψηφιότητά του
για το Δήμο Πειραιά

Τέλος στις σχέσεις της Μπαρτσελόνα
με Ριβάλντο και Ρολαντίνιο

«Με τον Κλεισθένη μειώνεται
η Δημοκρατία…»

Γεγονότα

25 Χρόνια ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ:
Το Πέρα(σ)μα στη Δημιουργία

Ανακατασκευή από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ της πλατείας στο Καλοχώρι 

Επίσκεψη του Υπ. Μεταφορών της
Κίνας στο Λιμάνι του Πειραιά 

podosfairiki_synerg.logo1
Cruiseway Travel: Ονειρεμένες
κρουαζιέρες και φέτος
στην Αδριατική

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Οκτωβρίου 2018, 09.26
Τι στο διάολο συμβαίνει στην αστυνομία; Του Μανώλη Καλουδά
Πριν περίπου έναν μήνα, συγκεκριμένα στις...
19 Οκτωβρίου 2018, 15.07
«Με τον Κλεισθένη μειώνεται η Δημοκρατία…»
Του Σπύρου Σπυρίδων*    «Με τον...

Ναυτιλία

18 Οκτωβρίου 2018, 19.58
Λύση στο πρόβλημα συγκοινωνίας των Διαπόντιων νησιών
Τη δρομολόγηση πλοίου που θα...
18 Οκτωβρίου 2018, 19.47
Χορήγηση χρηματικών βραβείων από την «Εστία Ναυτικών»
Από το αρμόδιο τμήμα της Εστίας Ναυτικών...
18 Οκτωβρίου 2018, 00.00
Η Celestyal Cruises «αποχαιρετά μουσικά» τη φετινή χρονιά
H Celestyal Cruises προσφέρει και φέτος στους...

Πειραιάς

20 Οκτωβρίου 2018, 18.48
«NASA Space Apps Challenge Piraeus»
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης...
20 Οκτωβρίου 2018, 18.45
Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή
Όλοι την Κυριακή 21/10/18 στις 12:30 στον Σταυρό...
19 Οκτωβρίου 2018, 14.56
Ο
Ο 32ος Βαρτζάκειος Δρόμος τελεί υπό την...