Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 18:52

“Το Λιμάνι της Αγωνίας” είναι δύναμη ανατροπής

damanaki ixthok1
Του Κυριάκου Ζηλάκου*
 
Με την υποψηφιότητά μου για το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με το «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» και υποψήφιο δήμαρχο τον ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ συστρατεύομαι στον αγώνα για να κάνουμε την αγωνία που ζει καθημερινά ο λαός δύναμη ανατροπής, ελπίδα ζωής και δημιουργίας.
 
Για ν' ανοίξει το μεγάλο λιμάνι τις πύλες του σε εξελίξεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Για μια άλλη πορεία του Πειραιά με μπούσουλα τις ανάγκες των ανθρώπων του και όχι την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν ν' αλώσουν την πόλη και το λιμάνι της.
 
Η κατάσταση που ζούμε, που βιώνουν πλατιά στρώματα της κοινωνίας, η γενική υποβάθμιση της ζωής μας, η φτώχεια, η ανεργία, η στέρηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, τα αδιέξοδα και το τείχος που συναντούν οι νέοι στα πρώτα βήματα της ζωής τους, δεν μπορεί να είναι η μοίρα μας, η μοίρα της νέας γενιάς. Δεν μπορεί να είναι η μοίρα της πόλης μας.
 
Ο Πειραιάς, το κοινό μας σπίτι δεν πρέπει ν' αφήσουμε να γίνει οικόπεδο αυτών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και μας θέλουν μετανάστες στον τόπο μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε, η πόλη μας και η ζωή μας, να γίνει ένας φάκελος στο πολιτικό και το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο αυτών που μας θέλουν για τρόπαιό τους. Ολων αυτών που θέλουν τον Πειραιά να τον κάνουν μια σύγχρονη αποικία, όπου εμείς θα είμαστε οι ιθαγενείς που θα χορεύουν στο νταούλι τους και στο δικό τους σκοπό. Εξάλλου, γι' αυτό και κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι μας μοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια.
 
Ο ένας, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ομοτράπεζος της μνημονιακής κυβέρνησης μας παρουσιάζει μια άλλη, μια ψεύτικη εικόνα για τον Πειραιά και τη ζωή μας, που δεν έχει σχέση με αυτή που ζούμε καθημερινά.
 
Ο άλλος, ο Γιάννης Μώραλης, μας κουνάει στο χέρι τα ονόματα αυτών που τον περιβάλλουν, λες και θέλει να λιμπιστούμε τα λεφτά τους για να τον ακολουθήσουμε.
 
Και οι δύο υπηρετούν τη ίδια καταστροφική μνημονιακή πολιτική που υπαγορεύουν η Τρόικα και οι ισχυροί του χρήματος. Οι συνδυασμοί τους είναι συγκοινωνούντα δοχεία, πράγμα που φαίνεται και από το πρόσωπα που συμμετέχουν και τις αμοιβαίες μεταγραφές. Είναι οι εκπρόσωποι του φθαρμένου κομματικού κατεστημένου. Είναι οι σκληροί κομματικοί πυρήνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ. Ο ένας, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, υπό το μανδύα του «ανεξάρτητου» κι ο άλλος, ο Γιάννης Μώραλης, με τη μάσκα του Ολυμπιακού, προσπαθούν να κρύψουν την ταυτότητά τους γιατί είναι απεχθής στον λαό που υποφέρει από τις πολιτικές τους.
 
Εμείς απέναντι σε αυτή την παρακμιακή κατάσταση απαντάμε. Πρώτα απ' όλα αποκρούουμε την προσβολή που μας κάνουν με όλα αυτά και προστατεύουμε την αξιοπρέπειά μας.
 
Συστρατευμόμαστε με το συνδυασμό «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» και τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ, για να κάνουμε την αγωνία που ζούμε ελπίδα και δύναμη δημιουργίας.
Στο κέντρο της προσοχής μας είναι ο άνθρωπος και τα προβλήματά του, όχι για να τον εξαπατήσουμε και να πάρουμε την ψήφο του, όπως κάνουν οι άλλοι αλλά για να προχωρήσουμε μαζί σ' έναν άλλο δρόμο που θα μας απομακρύνει απ' αυτόν της καταστροφής, όπου μας έχουν οδηγήσει. Για να ανοίξει αυτός ο δρόμους πρέπει να γίνουμε πολλοί και τότε τα εμπόδια θα μένουν στην άκρη.
 
Οι άνθρωποι του Πειραιά δεν είναι αναλώσιμα στη μάχη αυτών που θέλουν την πόλη γιαλάφυρό τους. Δεν θα γίνουν τα πειραματόζωά τους για να δοκιμάσουν τα σχέδια που καταστρώνουν για κατευθείαν ανάληψη της πολιτικής από τα επιχειρηματικά κέντρα που ελέγχουν την οικονομία. Δεν θα τους αφήσουν να μετατρέψουν τον Ολυμπιακό από Θρύλο της πόλης σε «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» αυτών που σχεδιάζουν να αρπάξουν την πόλη.
Αυτά τα σχέδια θα τα ρίξουμε στη θάλασσα. Τώρα τους ξέρουμε. Δεν μπορούν πια να μας ξεγελάσουν. Τα ψέματα τελειώνουν!
Δεν μπορούν να ξεγελάνε τόσους πολλούς ανθρώπους για τόσο πολύ καιρό.
Ο Πειραιάς θα πει ΟΧΙ στα μνημόνια της καταστροφής του τόπου, του εξανδραποδισμού της κοινωνίας.
 
Για να γίνει ο Δήμος του Πειραιά και τα Δημοτικά Διαμερίσματα πραγματικά το κοινό μας σπίτι. Για να έχουμε Δήμαρχο Πειραιά μπροστάρη και συμπαραστάτη. Για να έχουμε Δήμο Πειραιά στην υπηρεσία του λαού και των προβλημάτων του και όχι ιμάντα μεταβίβασης τηςμνημονιακής πολιτικής, φοροεισπρακτικό μηχανισμό και πλασιέ για την εκποίηση της περιουσίας του Δήμου και του λιμανιού.
 
Με τον ψήφο μας στον ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ και το «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» διεκδικούμε μια νέα μέρα για τον Πειραιά και τη ζωή μας. Βάζουμε φραγμό στην καταστροφή. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι.
Πάμε με το «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» για ν' αλλάξουμε πορεία !!!
 
*Ο Κυριάκος Ζηλάκος είναι Δημοσιογράφος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Η ΝΔ διαμορφώνει χώρο σε ακροδεξιά
και φασιστικά στοιχεία»
 
«Εικόνα εγκατάλειψης της Ιωνιδείου» 
 

Ερώτηση για το Ναυάγιο των
Αντικυθήρων

Υποψήφιος με τον συνδυασμό Πειραιάς
Νικητής ο Νίκος Δελαγραμμάτικας
 
 

Γεγονότα

Η ΕΛΠΕ Αποκλειστικός
Χορηγός του “Energy &
Mobility”

Επέκταση του δικτύου
Φυσικού Αερίου στον
Κορυδαλλό

Celestyal Cruises: βραβείο
«Καλύτερης Εξυπηρέτησης»  

podosfairiki_synerg.logo1
«Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου»
στο Ευρωκοινοβούλιο …

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Ιανουαρίου 2019, 00.08
Ποινές από 5 εως 20 έτη για τα υποβρύχια…
Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων...
23 Ιανουαρίου 2019, 23.58
 Ο Υπ. Δικαιοσύνης στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης...
23 Ιανουαρίου 2019, 01.42
Ερώτηση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων
Ερώτηση για την ανάγκη συνέχισης των...

Ναυτιλία

22 Ιανουαρίου 2019, 23.18
Προμήθεια τριών υπερσύγχρονων Περιπολικών Πλοίων
Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο...
21 Ιανουαρίου 2019, 18.09
Επίσκεψη του CEO του λιμένος Duisburg στον ΟΛΠ
Συνάντηση συνεργασίας μεταξύ των...
15 Ιανουαρίου 2019, 18.37
Η χρηστική αξία των λιμενικών έργων στις τοπικές κοινωνίες
Συνέντευξη στο δημοτικό ραδιοφωνικό...

Πειραιάς

24 Ιανουαρίου 2019, 01.26
Η απάντηση Ν. Μπελαβίλα στις δηλώσεις Μαρινάκη
Απάντηση του Νίκου Μπελαβίλα στην...
23 Ιανουαρίου 2019, 18.12
 Ερώτηση για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά
«Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά...
22 Ιανουαρίου 2019, 16.40
Η ασφάλεια των μαθητών σε κίνδυνο
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης το...