Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 22:07

Γιάννης Μίχας : Ναι στη μεταφορά των Δικαστηρίων

damanaki ixthok1
Υπέρ της αναγκαιότητας μεταφοράς των δικαστηρίων του Πειραιά στο νέο κτίριο του «Κεράνη» που βρίσκεται επί της Λ. Θηβών στα σύνορα των Δήμων Πειραιά και Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη τάχθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο Γιάννης Μίχας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επεσήμανε πως είναι γνωστή σε όλους η ακαταλληλότητα του υπάρχοντος κτιρίου που εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτό και των επισκεπτών του, πράγμα που έχει αναδείξει πλείστες όσες φορές ο δικηγορικός σύλλογος Πειραιά.

Παράλληλα τόνισε ότι με την απόφασή αυτή ωφελείται διπλά το δημόσιο συμφέρον αφού αξιοποιείται η δημόσια περιουσία και ένα κτίριο που επί χρόνια παρέμενε κτίριο «φάντασμα», ενώ θα αναβαθμιστεί μία κατά κοινή ομολογία υποβαθμισμένη περιοχή του ευρύτερου Πειραιά.

Ο κ. Μίχας επέκρινε ταυτόχρονα και τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά διότι αν και γνώριζε το πρόβλημα δεν κατέθεσε ποτέ και σε κανέναν καμία απολύτως πρόταση για τη μετεγκατάστασή τους σε άλλο χώρο εγγύτερα στον κεντρικό Πειραιά, με αποτέλεσμα μοιραία να προκριθεί η λύση της αξιοποίησης του κτιρίου του «Κεράνη».

Υπενθυμίζεται ότι οι μόνες προτάσεις που έχει καταθέσει η διοίκηση του Δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας (βλ. Πύργο, Ράλλειο, σημερινό δημαρχείο) είναι η μετατροπή τους σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις!

Ο κ. Μίχας επεσήμανε ακόμη ότι στο παρελθόν είχαν κατατεθεί προτάσεις προς την Κυβέρνηση για τη μεταφορά των δικαστηρίων σε διάφορους χώρους (βλ. ΧΡΩΠΕΙ, Λιπάσματα) χωρίς ωστόσο οι λύσεις αυτές να προκριθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η μεταφορά των δικαστηρίων έπρεπε να είχε γίνει χθες. Το κτίριο που στεγάζονται στο Λιμάνι του Πειραιά είναι παντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο για αυτή τη χρήση και αυτό το ξέρουν όλοι.  Η απόφαση κινείται στη σωστή κατεύθυνση θα πρέπει ωστόσο να διευθετηθούν ορισμένα σοβαρά ζητήματα όπως η συγκοινωνιακή πρόσβαση για να μην υπάρχει καμία ταλαιπωρία για τους εργαζομένους και τους επισκέπτες του. Ο Δήμος Πειραιά οφείλει άμεσα να εκπονήσει και να καταθέσει προς την Κυβέρνηση ένα σχέδιο αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής που στεγάζονται σήμερα τα δικαστήρια, καθώς ήδη και παρά την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ απειλείται με ερήμωση και γκετοποίηση» τόνισε ο κ. Μίχας.

 Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Να μην τους αφήσουμε να
αγοράσουν πόλεις, δημάρχους
και κυβερνήσεις»
 
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ
για τις Ευρωεκλογές 

Κυνική ομολογία από το
ΔΝΤ

Ο Σ. Σπυρίδων και το
ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Designscapes
 

Γεγονότα

Δ.  Καρύδης υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
με τον «Πειραιάς Νικητής»

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο Νίκος Μπελαβίλας
στηρίζει το
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

podosfairiki_synerg.logo1
 Γιατί ψηφίζω
«Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»
του Νίκου Αξαρλή

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Μαΐου 2019, 15.38
Κυνική ομολογία από το ΔΝΤ
Το ΔΝΤ ομολογεί ότι καθυστέρησε το...
22 Μαΐου 2019, 15.33
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές
του Γιάννη Καρδαρά*   Σε λίγες ημέρες...
20 Μαΐου 2019, 23.26
Ο Σ. Σπυρίδων και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Designscapes
Την έναρξη των εργασιών της συζήτησης για...

Ναυτιλία

16 Μαΐου 2019, 00.00
Tο «WorldChampion Jet» στον στόλο της Seajets
Η SEAJETS υποδέχθηκε και επισήμως...
15 Μαΐου 2019, 23.52
« Τα μέτρα είναι συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο»
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA...
15 Μαΐου 2019, 20.28
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων»
Με αφορμή την αυριανή λήξη της...

Πειραιάς