Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 00:21

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος για τις καθυστερήσεις στις επιστροφές ΦΠΑ

damanaki ixthok1
Την έντονη διαμαρτυρία της για την καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ στις δικαιούχους επιχειρήσεις εκφράζει με επιστολή της, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο Ανδριανό Μιχάλαρο και τον Γ.Γ. Γεράσιμο Μιχαλάκη, προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, που κοινοποιεί και στον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Στην επιστολή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Παρά τις σαφείς οδηγίες σας για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας επιστροφής φόρων από τον Μάρτιο 2013, στην οποία προβλέπεται να γίνεται αυτεπάγγελτα συμψηφισμός χρεών και οφειλών από την εφορία και εντός 10ημέρου να εκδίδεται επιταγή στο όνομα του δικαιούχου για ποσά, που δεν ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ και, ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται και η αγορά απεγνωσμένα αναζητά «ενέσεις ρευστότητας», οι επιστροφές του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις γίνονται με το… σταγονόμετρο με αποτέλεσμα μέχρι τον προηγούμενο μήνα να έχει λάβει επιστροφή μόλις ένας (1) στους 10 δικαιούχους.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στις 109 από τις 140 ΔΟΥ της χώρας ο χρόνος αναμονής για διεκπεραίωση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες και φτάνει μέχρι δύο χρόνια και εννέα μήνες. Περίπου 4.810 επιχειρήσεις επί συνόλου 12.178 που υπέβαλαν αιτήσεις για επιστροφές ΦΠΑ περιμένουν για την είσπραξη των ποσών που δικαιούνται πάνω από τέσσερις μήνες. Είναι αντιληπτό ότι οι επιχειρήσεις, που προσβλέπουν σε αυτά τα ποσά, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν ακόμη και στις λειτουργικές τους δαπάνες και όχι να σκεφθούν να κάνουν επενδύσεις».

Στην επιστολή του το ΒΕΠ ζητά την παρέμβαση του Υφυπουργού Οικονομικών  και του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων προκειμένου οι ΔΟΥ να τηρήσουν τη νέα διαδικασία και να εξοφλήσουν το συντομότερο δυνατόν τις εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ στους δικαιούχους. «Αυτές οι σημαντικές καθυστερήσεις θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του Δημοσίου έναντι των επιχειρήσεων. Από τη μια, στις επιχειρήσεις οι οποίες είναι υπόχρεες σε καταβολή φόρου επιβάλλονται κυρώσεις για μη εμπρόθεσμη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, από την άλλη το Δημόσιο – σε αυτή την περίοδο που οι επιχειρήσεις πλέον παλεύουν για να επιβιώσουν – καθυστερεί προκλητικά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του και την επιστροφή χρημάτων που έχει εισπράξει! Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…», τονίζει με σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.

 Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Να μην τους αφήσουμε να
αγοράσουν πόλεις, δημάρχους
και κυβερνήσεις»
 
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ
για τις Ευρωεκλογές 

Κυνική ομολογία από το
ΔΝΤ

Ο Σ. Σπυρίδων και το
ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Designscapes
 

Γεγονότα

Δ.  Καρύδης υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
με τον «Πειραιάς Νικητής»

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο Νίκος Μπελαβίλας
στηρίζει το
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

podosfairiki_synerg.logo1
 Γιατί ψηφίζω
«Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»
του Νίκου Αξαρλή

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Μαΐου 2019, 15.38
Κυνική ομολογία από το ΔΝΤ
Το ΔΝΤ ομολογεί ότι καθυστέρησε το...
22 Μαΐου 2019, 15.33
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές
του Γιάννη Καρδαρά*   Σε λίγες ημέρες...
20 Μαΐου 2019, 23.26
Ο Σ. Σπυρίδων και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Designscapes
Την έναρξη των εργασιών της συζήτησης για...

Ναυτιλία

16 Μαΐου 2019, 00.00
Tο «WorldChampion Jet» στον στόλο της Seajets
Η SEAJETS υποδέχθηκε και επισήμως...
15 Μαΐου 2019, 23.52
« Τα μέτρα είναι συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο»
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA...
15 Μαΐου 2019, 20.28
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων»
Με αφορμή την αυριανή λήξη της...

Πειραιάς