Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 15:30

Νέα Κλαδική Σύμβαση για το Εμπόριο

magazia
Oλοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης και υπογραφής της νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για το εμπόριο. Η συμφωνία αυτή αποτελεί την κατεξοχήν έκφραση κοινωνικής ειρήνης στην αγορά. Αντανακλά τη βούληση των μερών για δέσμευση και εξεύρεση κοινών λύσεων όχι μόνο για τους όρους αμοιβής και εργασίας των 800.000 εργαζομένων στο εμπόριο,  αλλά και για ευρύτερα ζητήματα απασχόλησης, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της αγοράς.
ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ έχουμε πολλές φορές  αποδείξει, ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε χρυσές τομές, προς αμοιβαίο όφελος, χωρίς να έχουμε ανάγκη την κρατική παρέμβαση ή την προσφυγή στην διαιτησία, οποιουδήποτε τύπου και μορφής. Στο εμπόριο, εργοδότες και μισθωτοί είμαστε και οι δυο εργαζόμενοι και μάλιστα υπό τις ίδιες συνθήκες και με το ίδιο ωράριο. Ο ανθρώπινος παράγοντας στη Μικρομεσαία Επιχείρηση είναι ακόμα κεντρικής σημασίας και οι εργαζόμενοι αποτελούν για εμάς ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο το οποίο προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Οι μικρομεσαίοι εργοδότες του ελληνικού εμπορίου καταφέραμε με ειλικρίνεια να βρούμε οδούς συνεννόησης με τους εργαζόμενους, ανοίγοντας νέους δρόμους στις διαπραγματεύσεις και κρατώντας τις συλλογικές συμβάσεις ζωντανές.
Τα πλεονεκτήματα από την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, σε σχέση με τους αυτοματισμούς μειώσεων που έχει επιβάλλει το μνημόνιο, είναι σαφή και ακλόνητα. H αναγκαία μετρημένη μείωση του μισθολογικού κόστους στα αξιοπρεπή επίπεδα της 1-1-2009 επιβεβαίωσε τη δίκαιη πρότασή μας για επαναφορά των μισθών στην προ κρίσης εποχή με «πάγωμα» επιδομάτων και ωριμάνσεων για ένα χρόνο, αρχής γενομένης από 1ης Αυγούστου 2012.
Oλοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης και υπογραφής της νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για το εμπόριο.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί την κατεξοχήν έκφραση κοινωνικής ειρήνης στην αγορά. Αντανακλά τη βούληση των μερών για δέσμευση και εξεύρεση κοινών λύσεων όχι μόνο για τους όρους αμοιβής και εργασίας των 800.000 εργαζομένων στο εμπόριο,  αλλά και για ευρύτερα ζητήματα απασχόλησης, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της αγοράς.ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ έχουμε πολλές φορές  αποδείξει, ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε χρυσές τομές, προς αμοιβαίο όφελος, χωρίς να έχουμε ανάγκη την κρατική παρέμβαση ή την προσφυγή στην διαιτησία, οποιουδήποτε τύπου και μορφής. Στο εμπόριο, εργοδότες και μισθωτοί είμαστε και οι δυο εργαζόμενοι και μάλιστα υπό τις ίδιες συνθήκες και με το ίδιο ωράριο.

Ο ανθρώπινος παράγοντας στη Μικρομεσαία Επιχείρηση είναι ακόμα κεντρικής σημασίας και οι εργαζόμενοι αποτελούν για εμάς ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο το οποίο προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Οι μικρομεσαίοι εργοδότες του ελληνικού εμπορίου καταφέραμε με ειλικρίνεια να βρούμε οδούς συνεννόησης με τους εργαζόμενους, ανοίγοντας νέους δρόμους στις διαπραγματεύσεις και κρατώντας τις συλλογικές συμβάσεις ζωντανές.   

Τα πλεονεκτήματα από την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, σε σχέση με τους αυτοματισμούς μειώσεων που έχει επιβάλλει το μνημόνιο, είναι σαφή και ακλόνητα. H αναγκαία μετρημένη μείωση του μισθολογικού κόστους στα αξιοπρεπή επίπεδα της 1-1-2009 επιβεβαίωσε τη δίκαιη πρότασή μας για επαναφορά των μισθών στην προ κρίσης εποχή με «πάγωμα» επιδομάτων και ωριμάνσεων για ένα χρόνο, αρχής γενομένης από 1ης Αυγούστου 2012.

 Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Να μην τους αφήσουμε να
αγοράσουν πόλεις, δημάρχους
και κυβερνήσεις»
 
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ
για τις Ευρωεκλογές 

Κυνική ομολογία από το
ΔΝΤ

Ο Σ. Σπυρίδων και το
ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Designscapes
 

Γεγονότα

Δ.  Καρύδης υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
με τον «Πειραιάς Νικητής»

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο Νίκος Μπελαβίλας
στηρίζει το
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

podosfairiki_synerg.logo1
 Γιατί ψηφίζω
«Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»
του Νίκου Αξαρλή

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Μαΐου 2019, 15.38
Κυνική ομολογία από το ΔΝΤ
Το ΔΝΤ ομολογεί ότι καθυστέρησε το...
22 Μαΐου 2019, 15.33
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές
του Γιάννη Καρδαρά*   Σε λίγες ημέρες...
20 Μαΐου 2019, 23.26
Ο Σ. Σπυρίδων και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Designscapes
Την έναρξη των εργασιών της συζήτησης για...

Ναυτιλία

16 Μαΐου 2019, 00.00
Tο «WorldChampion Jet» στον στόλο της Seajets
Η SEAJETS υποδέχθηκε και επισήμως...
15 Μαΐου 2019, 23.52
« Τα μέτρα είναι συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο»
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA...
15 Μαΐου 2019, 20.28
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων»
Με αφορμή την αυριανή λήξη της...

Πειραιάς