Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 22:53

Καθεστώς αυθαιρεσίας στη Γραμμή Κυλλήνης – Ζακύνθου

logoartc_f
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ: 
 
Στις 9/11/2018 πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ» από κλιμάκιο της ΠΝΟ, στο οποίο συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Κροκίδης Νίκος, και την Λιμενική αρχή Πάτρας – Κυλλήνης – Κατάκολου.
 
Το εν λόγω πλοίο έχει έναρξη δρομολογίων καθημερινά στις 7.00 και παύση 23.30 χωρίς να προστίθεται ο χρόνος μετά το πέρας δρομολογίων για την αποκατάσταση του πλοίου. Κατά τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε ότι χωρίζεται η οργανική σύνθεση σε δύο βάρδιες, για το πλήρωμα της κουβέρτας 1 Ναύκληρος, 4 Ναύτες, 1 Ναυτόπαις. Η οργανική σύνθεση του πλοίου είναι 1 Ναύκληρος, 8 Ναύτες, 3 Ναυτόπαιδες. Η κάθε βάρδια εργάζεται με μειωμένη οργανική σύνθεση όπως αποτυπώνεται στα έγγραφα του πλοίου και με τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν όλο το πλήρωμα της κουβέρτας καθ’ όλη την διάρκεια των δρομολογίων και τα έγγραφα των ωρών εργασίας και ανάπαυσης ήταν φτιαγμένα κατά όπως βολεύει την εν λόγω εταιρεία. Επίσης διαπιστώθηκε και μη καταβολή δεδουλευμένων για τον μήνα Οκτώβριο. 
Σημειωτέον ότι το κλιμάκιο της Λιμενικής αρχής απεχώρησε από το πλοίο 6 ώρες πριν το πέρας των δρομολογίων προφανώς κατ’ εντολή ανωτέρων τους!!!
 
Οι πιο πάνω παραβάσεις προβλέπουν απαγόρευση απόπλου για την ανάπαυση του πληρώματος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας όπως και ζητήθηκε από τον Γενικό γραμματέα της ΠΕΝΕΝ προς την Λιμενική αρχή και το ΔΝΕΡ να γίνει.
 
Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας λειτούργησε ως φερέφωνο της Ναυτιλιακής εταιρίας αφού στις 31 Οκτώβρη σε μια απαράδεκτη προσπάθεια να τα συγκαλύψουν είχαν στείλει κλιμάκιο της Λιμενικής αρχής χωρίς να διαπιστώσει τα προαναφερόμενα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα.
 
Απ’ όλα τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του σε αυτό όσο και οι αντίστοιχες λιμενικές αρχές βάζουν πλάτη στους πλοιοκτήτες να αυθαιρετούν, να παρανομούν και να καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών.
 
Παράλληλα σοβαρότατες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της ΠΝΟ η οποία το μόνο που κάνει είναι να αναλώνεται σε ελέγχους οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την εργασιακή κανονικότητα και με την άρνησή της να προχωρήσει – όπως επανειλημμένα προτείνει η ΠΕΝΕΝ – σε στοχευμένες αγωνιστικές δράσεις με την σειρά της υπονομεύει τα θεσμοθετημένα Ναυτεργατικά δικαιώματα  όπως αυτά κατοχυρώνονται στις ΣΣΕ και την Ναυτική νομοθεσία. 
 
Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να εφαρμόσουν την ΣΣΕ και την ναυτική νομοθεσία σταματώντας τον εμπαιγμό κατά των Ναυτεργατών για την ασφαλή λειτουργία της εν λόγω Πορθμειακής γραμμής.   
 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Πληρωμένη απάντηση στους
μπράβους της ΧΑ»
 
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ
για τις Ευρωεκλογές 

Κυνική ομολογία από το
ΔΝΤ

Ο Σ. Σπυρίδων και το
ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Designscapes
 

Γεγονότα

Δ.  Καρύδης υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
με τον «Πειραιάς Νικητής»

Μαθητές από την Άρτα χτίζουν
Γέφυρες με την Ευρώπη
 

Ο Νίκος Μπελαβίλας
στηρίζει το
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

podosfairiki_synerg.logo1
 Γιατί ψηφίζω
«Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»
του Νίκου Αξαρλή

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Μαΐου 2019, 15.45
«Πληρωμένη απάντηση στους μπράβους της ΧΑ»
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή...
24 Μαΐου 2019, 09.16
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πλατεία Συντάγματος
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του...
23 Μαΐου 2019, 18.03
Στο Πέραμα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης...

Ναυτιλία

16 Μαΐου 2019, 00.00
Tο «WorldChampion Jet» στον στόλο της Seajets
Η SEAJETS υποδέχθηκε και επισήμως...
15 Μαΐου 2019, 23.52
« Τα μέτρα είναι συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο»
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA...
15 Μαΐου 2019, 20.28
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων»
Με αφορμή την αυριανή λήξη της...