Τρίτη, 23 Απριλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 17:47

Νέα μετάθεση στην ημερομηνία της απεργίας

logoartc_f
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ
 
«Συνεχίζεται το απαράδεκτο γαϊτανάκι με την ημερομηνία για απεργιακή κινητοποίηση μέσα στον Νοέμβρη.  Αρχικά απεργία εξήγγειλαν δεκάδες δευτεροβάθμιες και εκατοντάδες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας.
 
Σημειώνουμε ότι η αρχική ημερομηνία αυτής της απεργίας στην οποία συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είχε προσδιοριστεί για τις 8 Νοέμβρη. Στην συνέχεια το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην συνεδρίασή του είχε λάβει απόφαση για την κήρυξη απεργίας στις 14 Νοέμβρη  όπως ήδη είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ η οποία ως γνωστό καλύπτει συνδικαλιστικά όλο το φάσμα των εργαζομένων του δημόσιου τομέα.
 
Ακολούθως η ηγεσία του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΓΣΕΕ παρενέβη απροκάλυπτα στις δυνάμεις που ελέγχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και αυτοί με την σειρά τους ανέτρεψαν την προγενέστερη απόφαση και αποφάσισαν να συμπορευτούν με την ηγεσία της ΓΣΕΕ στην απεργία στις 28 Νοέμβρη 2018….
 
Η απόφαση της ΓΣΕΕ για απεργία στις 28 Νοέμβρη 2018 είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής ετήσιας απεργίας που γίνεται με αφορμή τον προϋπολογισμό.
 
Ταυτόχρονα η εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε την συγκεκριμένη ημερομηνία προκειμένου να υπονομεύσει την σχεδιασμένη απεργιακή κινητοποίηση των Συνδικάτων που είχαν αποφασίσει Πανελλαδική απεργία στις 14 Νοέμβρη.
 
Επίσης η κίνηση αυτή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ έγινε σε αντιπερισπασμό και σε ευθεία σύγκρουση με τις δυνάμεις των εκατοντάδων Συνδικάτων θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επιβάλει όχι μόνο μια δική της διαφορετική ημερομηνία αλλά κυρίως να αναδείξει ένα «πλαίσιο αιτημάτων και στόχων» στην κατεύθυνση της αντιδραστικής «κοινωνικής συμμαχίας» το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τα εργατικά προβλήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.
 
Το πλαίσιο αυτό είναι πλήρως προσαρμοσμένο στην κατεύθυνση του ευρωμονόδρομου, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και αντικειμενικά βάζει πλάτη στην ασκούμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
 
Με την απόφασή τους αυτή οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι εχθρεύονται οποιαδήποτε πρωτοβουλία των αγωνιστικών – ταξικών συνδικάτων, λειτουργούν διασπαστικά και υπονομευτικά στην συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου εργατικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, με την απόφασή τους για τις 28/11 σπάνε στην μέση την Πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!!
 
Από την άλλη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν ενεργά στην πρώτη φάση για αγωνιστική κινητοποίηση αφού δεν πέτυχαν να εξασφαλίσουν την συναίνεση της χρεοκοπημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ τόσο για τις 8/11 όσο και για τις 14/11, με διαδικασίες εξπρές ακύρωσαν την απεργία στις 14/11, συνέπραξαν και συμπορεύτηκαν για άλλη μια φορά με τους σχεδιασμούς της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην οποία κατά τα λοιπά της σέρνουν τα εξ αμάξης….
 
Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και αυτή την φορά επέλεξαν την σύμπλευση με την ΓΣΕΕ αγνοώντας ότι στις 14 Νοέμβρη, εάν και εφόσον επέμενε σε αυτή την ημερομηνία, από την μια εξασφαλιζόταν η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα και ταυτόχρονα διασφαλιζόταν μια τεράστια δυναμική αγωνιστικών συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα, γεγονός που θα έφερνε όχι σε δύσκολη αλλά σε δεινή θέση την ξεφωνημένη και προδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ.  
 
Η ΠΕΝΕΝ μετά την εξέλιξη αυτή που επέβαλε ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός στο ΕΚΑ, με δημόσια παρέμβασή της τόνισε την ανάγκη να μην γίνει κανένα βήμα πίσω.
 
Ταυτόχρονα οι δυνάμεις της «Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης» στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά εξέφρασαν παρόμοια θέση στην επιχείρηση νέας μετάθεσης της απεργίας από τις 14/11 στις 28 Νοέμβρη 2018.
 
Στην σχετική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά με πρόταση του ΠΑΜΕ λήφθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση στην οποία συμφώνησαν ΠΑΜΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ με αποτέλεσμα να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση.
 
Μετά τα παραπάνω δεδομένα και παίρνοντας υπόψη ότι η θέση της ΠΕΝΕΝ για απεργία στις 14/11 ήταν στα πλαίσια της σχετικής απόφασης της Διοίκησης του Ε.Κ. Πειραιά, επίσης το γεγονός ότι όλα τα άλλα Σωματεία  της δύναμης του Ε.Κ.Πειραιά συμφώνησαν ήδη για απεργία στις 28/11/2018, γίνεται προφανές  ότι και νομικά δεν μπορεί η ΠΕΝΕΝ να προχωρήσει  στην πραγματοποίηση της απεργίας στις 14/11/2018.
 
Αναφορικά με την απεργία στις 28/11/2018 τις επόμενες ημέρες θα γίνει πλατιά διαβούλευση με τα μέλη μας  και ακολούθως η Διοίκηση της Ένωσής μας θα πάρει απόφαση».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ασπίδα προστασίας
της Αττικής…»
 
«Να οικοδομήσουμε έναν
κόσμο που μας χωράει όλους»

Άδειασμα Μητσοτάκη σε Πατούλη…

«Ακροδεξιά και συνυπεύθυνο
πολιτικό σύστημα»
 
 
 

Γεγονότα

Σημαντική διάκριση του σήματος
Bike Friendly Hotels 

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο «Εθνικός Αστέρας»
έγραψε ιστορία…

podosfairiki_synerg.logo1
Βράβευση της Cruiseway για
τη διαδικτυακή της
πλατφόρμα κρατήσεων

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Απριλίου 2019, 00.33
Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ
Σήμερα Δευτέρα ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει η...
21 Απριλίου 2019, 22.00
«Να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που μας χωράει όλους»
Συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή και...
20 Απριλίου 2019, 09.54
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Πειραιά
Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα το...

Ναυτιλία

20 Απριλίου 2019, 18.34
 18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED YACHT SHOW 2019
Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος...
18 Απριλίου 2019, 22.47
Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

23 Απριλίου 2019, 15.28
Τα Ονόματα Των Πρώτων Υποψήφιων Με Την “Ανταρσία Στο Λιμάνι”
“Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν...
22 Απριλίου 2019, 22.34
Σχόλιο για τη συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του...
22 Απριλίου 2019, 21.52
Όχι στην επέκταση του Λιμανιού
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:   Με μία δυναμική...