Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 18:18

«Η γυναίκα στη ρότα της Ναυτιλίας»

damanaki ixthok1
Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από τον Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ  και τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ., ημερίδα με θέμα: «Η γυναίκα στη ρότα της Ναυτιλίας»,  με εισηγητές : τον Γιάννη Πλακιωτάκη, βουλευτή Λασιθίου και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, βουλευτή Λέσβου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ, την Μαρία Συρεγγέλα,  Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ, την Αθηνά Βεζύρη, Executive Vice President Maritime Speedcast, Chairman SRH Marine Sait and Vice President of CIRM (Comite International radio-Maritime) και μέλος της WISTA, την Ιωάννα Τοπάλογλου, Γενική Διευθύντρια της ORION International Brokers and Consultants και γραμματέα της WISTA Hellas, την Θεανώ Καλαποθαράκου, εκδότρια του Ναυτιλιακού Περιοδικού ΕΛΝΑΒΙ και μέλος της WISTA, την  Βασιλική Βλαχαντώνη, Chief Financial Officer in Group of Shipping Companies, μέλος του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ και μέλος της WISTA και την Θεοφανώ Σωμαρίπα, Systems Analyst and Operations Department at TMS Tankers Ltd, μέλος του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ και μέλος της WISTA. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Νικόλαος Υποφάντης. 
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, σύζυγος του Προέδρου της Ν.Δ., ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Πατέρας ενώ παρευρέθηκε και πλήθος κόσμου.
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας , καταγράφηκαν θέσεις, ακούστηκαν απόψεις και υπήρξε ουσιαστική συζήτηση.
Κατά την εισήγησή του, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, εξήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να  διαδραματίζουν οι γυναίκες στην Ελληνική Ναυτιλία. Στην συνέχεια ανέφερε ότι οι γυναίκες με την καινοτόμα ευρηματικότητα και αποτελεσματικότητα που τις χαρακτηρίζει, έχουν διακριθεί παγκοσμίως πετυχαίνοντας σε στρατηγικό επίπεδο να προσδώσουν στη χώρα μας τεράστια επιτυχία στον Τομέα της Ναυτιλίας. Με δεδομένο μάλιστα, τις αλλαγές που επέρχονται σε νομοθετικό και τεχνολογικό επίπεδο, ο αναβαθμισμένος ρόλος των γυναικών στο προσεχές μέλλον κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικός. Τέλος, πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι καθώς οι προκλήσεις της εποχής μας συνεχώς αυξάνονται, επιβάλλεται να θωρακιστεί ο χώρος της Ναυτιλίας ώστε να συνεχιστεί επάξια η ναυτική παράδοση της πατρίδας μας. Ο στόχος αυτός δεν δύναται να πραγματοποιηθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή των πανάξιων γυναικών της Ναυτιλίας μας. 
 
Στην εισήγησή του, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι πρωτίστως πρέπει να κατανοήσουμε ότι θα ήταν μάλλον οξύμωρο να μην υπάρχουν, ιδιαίτερα σε μια χώρα με ναυτιλιακή παράδοση όπως η δική μας, γυναίκες που να πρωταγωνιστούν στον εφοπλιστικό τομέα, καθώς ένας ικανός αριθμός γυναικών κρατά σταθερά και αποφασιστικά το πηδάλιο μέρους του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου του πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες γυναίκες στελεχώνουν σε μεγάλο ποσοστό την ιεραρχία της σύγχρονης ναυτιλιακής επιχείρησης. Στη χώρα μας, πολλές γυναίκες έχουν τεθεί επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιριών με ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα. Στην συνέχεια ανέφερε ότι οριοθετώντας τον στόχο που θα έπρεπε να έχουμε, την στροφή οποιουδήποτε ανθρώπου στον τομέα της ναυτιλίας και τον ρόλο του μέσα σε αυτόν, δεν θα πρέπει να τον ορίζει το φύλο καθώς πρωτεύουν οι γνώσεις, το μεράκι, η επιμονή και η θέληση. Τέλος, πρόσθεσε ότι  η ναυτιλία έχει μόνο να κερδίσει και από τους άνδρες και τις γυναίκες, γιατί ένας τομέας προχωράει μπροστά όταν εργάζονται σε αυτόν άνθρωποι που τον αγαπούν.  
 
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Συρεγγέλα, στην εισήγησή της,  μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, σήμερα στην Ελλάδα, οι μισές γυναίκες δεν εργάζονται. Εκτός από τον προσωπικό αντίκτυπο, αυτό επηρεάζει και την οικονομική ανάπτυξη κατά περίπου 30% . Στη Ναυτιλία η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνδρες , και αυτό για να αλλάξει χρειάζεται, φυσικά, τη βοήθεια την ανδρών. Όλα αυτά είναι καθαρά θέμα προκαταλήψεων και αντιλήψεων γιατί όσες γυναίκες εργάζονται σε πλοία ή στη στεριά τα έχουν καταφέρει και έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους. Τέλος, πρόσθεσε ότι αρκετοί πλοιοκτήτες το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβάνονται ότι οι γυναίκες διαθέτουν τις ικανότητες που απαιτεί η ναυτιλία όπως χαρακτήρα, πυγμή, ικανότητα διαχείρισης και ηγετικό προφίλ .   
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ασπίδα προστασίας
της Αττικής…»
 
«Να οικοδομήσουμε έναν
κόσμο που μας χωράει όλους»

Άδειασμα Μητσοτάκη σε Πατούλη…

«Ακροδεξιά και συνυπεύθυνο
πολιτικό σύστημα»
 
 
 

Γεγονότα

Επίσκεψη του Υφ. Εξωτερικών
της Κένυας στον ΟΛΠ

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο «Εθνικός Αστέρας»
έγραψε ιστορία…

podosfairiki_synerg.logo1
Βράβευση της Cruiseway για
τη διαδικτυακή της
πλατφόρμα κρατήσεων

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Απριλίου 2019, 17.01
«Απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής Μώραλη»
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά:...
23 Απριλίου 2019, 18.42
Συνάντηση Γιάννη Σγουρού με Βασίλη Λεβέντη
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης...
22 Απριλίου 2019, 00.33
Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ
Σήμερα Δευτέρα ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει η...

Ναυτιλία

24 Απριλίου 2019, 20.28
Επίσκεψη του Υφ. Εξωτερικών της Κένυας στον ΟΛΠ
Συνάντηση συνεργασίας του...
20 Απριλίου 2019, 18.34
 18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED YACHT SHOW 2019
Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος...

Πειραιάς

24 Απριλίου 2019, 16.52
Έλεγχοι από την Περιφέρεια στην Πασχαλινή αγορά
Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά κατά...
24 Απριλίου 2019, 00.00
Η ανάδειξη του Πειραιά ως πόλου ανάπτυξης…
Τα ζητήματα της γαλάζιας ανάπτυξης,...
24 Απριλίου 2019, 00.00
Υποδοχή νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά
• Ένα από τα μεγαλύτερα και...