Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 18:08

«Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018»

logoartc_f
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της διαδημοτικής δράσης   «Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018» στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία παίρνουν μέρος χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, από δεκάδες Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά. 
 
Ο Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018 διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πειραιά (Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πειραιά) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της  Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής  και των Δήμων: Πειραιά, Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος.  
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος  Γαβρίλης σε δήλωσή του τονίζει : 
 
«Η δεύτερη διοργάνωση του «Πειραι-Αθλητισμού» μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι αυτή η μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός.
 
Το «ευ αγωνίζεσθαι», τα ιδεώδη του αγνού αθλητισμού και η άμιλλα εάν καταφέρουμε να γίνουν βιωματική συνείδηση στα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους.
 
Με αυτό το σκεπτικό αναδείξαμε, από τους πρώτους μήνες της θητείας μας, με την καθοριστική συμβολή διακεκριμένων αθλητών, υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, τη σημασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τα παιδικά χρόνια στην ατομική υγεία και την διαμόρφωση χαρακτήρων.
 
Ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς η ανάδειξη και άλλων πλευρών του υγιούς αθλητισμού, με έμφαση στην αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, ανεξάρτητα από θρησκεία και φυλή.
 
Ο αθλητισμός είναι το καλύτερο όπλο για να αποβάλουμε από την κοινωνία ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις.
 
Αυτό το μήνυμα με μεγάλη χαρά είδαμε να προωθείται από την εκπαιδευτική κοινότητα στον 1ο Σχολικό Πειραι-Αθλητισμό, που διοργανώθηκε πέρυσι και είχε σειρά εκδηλώσεων με προσφυγόπουλα από τη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό, άτομα με ειδικές δεξιότητες κ.ά. 
 
Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε και φέτος και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και Νήσων, τους Συμβούλους Φυσικής Αγωγής της ίδιας περιοχής και τους εκπαιδευτικούς, που συνδράμουν, ώστε τα παιδιά να πάρουν μέρος και να γνωρίσουν από κοντά σχεδόν το σύνολο των αθλημάτων.
Φυσικά, τεράστια είναι η συμβολή των Δήμων Πειραιά και Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, αλλά και των άλλων Δήμων της περιοχής μας, που χωρίς τη στήριξή τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί και να συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά ο σχολικός «Πειραι-Αθλητισμός» και να μπουν οι βάσεις για να γίνει θεσμός.
Καλή επιτυχία στη διοργάνωση».
 
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη,  στον χαιρετισμό της,  τόνισε:  
 
«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και εκ μέρους του Δημάρχου σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του, ο οποίος λόγω μιας ξαφνικής αδιαθεσίας δεν κατάφερε να είναι κοντά μας. Ο Πειραιάς είναι η μητρόπολη του ελληνικού αθλητισμού και αυτό είναι αντικειμενικό και με στοιχεία. Ο Πειραιάς αυτή τη στιγμή αριθμεί 26 ενεργά σωματεία, πολλούς Ολυμπιονίκες και χιλιάδες παιδιά τα οποία συμμετέχουν στα προγράμματα αθλητισμού, αλλά και στα σωματεία της πόλης.  Ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να συγχαρώ εκ μέρους όλων μας, τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό καθώς χθες η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού κατέκτησε έναν Ευρωπαϊκό τίτλο. Να συγχαρώ επίσης  την ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού για τη συμμετοχή της σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό καθώς και τη γυναικεία ομάδα πόλο - το άθλημα από όπου προέρχομαι κι εγώ – η οποία θα διεκδικήσει την Παρασκευή άλλον ένα Ευρωπαϊκό τίτλο.     
 
Ο «Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» είναι μια διαδημοτική δράση, η οποία απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό μέσα από μια σειρά δωρεάν δραστηριοτήτων μέσα από το σχολικό περιβάλλον.
 
Φέτος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι στον Δήμο Πειραιά που συμβάλλουμε  και χορηγούμε  τη διεξαγωγή αυτών των δραστηριοτήτων. Από τις 14 έως τις 18 Μαΐου παραχωρούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ στην παραλία Βοτσαλάκια, προκειμένου να γίνει η κεντρική εκδήλωση του Πειραια-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ για τα δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, στην οποία ευελπιστούμε και όπως είπαμε θα συμμετάσχουν 11.000 μαθητές.  Σε αυτές τις δραστηριότητες περιλαμβάνονται μια σειρά κινητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση, αλλά και λιγότερο δημοφιλή, όπως η πυγμαχία ή το μπάντμιντον, έτσι ώστε να αναπτύξουν τα παιδιά τις ικανότητές τους και να περάσουν όμορφα με τους συμμαθητές τους.
Στις δράσεις αυτές είναι πολύ σημαντικό ότι συμμετέχουν και μαθητές από τα ειδικά σχολεία του Πειραιά, αλλά και παιδιά από τις δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων. Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία στο σύνολό της, την οποία ο Δήμος Πειραιά στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει, έτσι ώστε κάθε χρόνο να ενισχύεται και να επεκτείνεται.
 
Θα ήθελα να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πειραιά, η οποία σχεδίασε αυτό το πρόγραμμα στην περιοχή μας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Είναι μια κοινή προσπάθεια, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, τους Δήμους και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την οποία αξίζει να στηρίξουμε και να αναδείξουμε ο καθένας από τη μεριά του. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές για την άριστη συνεργασία που έχουμε ως τώρα και είμαι βέβαιη ότι και φέτος ο Σχολικός Πειραι-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  θα έχει τεράστια επιτυχία.
 
Επειδή πολύ εύστοχα αναφέραμε ότι ο αθλητισμός  με τον πολιτισμό είναι αλληλένδετες έννοιες,  θα ήθελα να σημειώσω πως στο Δημοτικό Θέατρο από εφέτος και για τα επόμενα χρόνια, καταφέραμε να αποσπάσουμε πόρους μέσω ΕΣΠΑ,  για ένα τρίμηνο πρόγραμμα και να είμαστε ο πρώτος δήμος και το πρώτο θέατρο στην Ελλάδα, στο οποίο φιλοξενούμε χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως  σχολεία τα  οποία παρακολουθούν πως δημιουργείται μια θεατρική  παράσταση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παράλληλα με τον Σχολικό Πειραι-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ  υλοποιούμε κι αυτό το πρόγραμμα πλέον στον Δήμο Πειραιά. Να είστε καλά».
 
Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη  Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, σε δήλωσή του επισημαίνει: 
 
«Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε αρωγοί σε διαδημοτικές δράσεις με επίκεντρο το παιδί, όπως είναι ο «Σχολικός Πειραι-Α-θλητισμός» που τολμώ να πω ότι έχει γίνει πια θεσμός. Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλάτων» θα φιλοξενήσει  από τις 23 έως τις 26 Απριλίου 5000 μαθητές γυμνασίων της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά. 
 
Φέτος είμαστε  ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε μαθητές –αθλητές της  Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ΙSF). Τέτοιες δράσεις αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός εκτός από το σωματικά οφέλη που προσφέρει συνεισφέρει ουσιαστικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών από την πρώτη κιόλας σχολική ηλικία. 
 
Σ’ ένα πλαίσιο κοινής προσπάθειας και συλλογικότητας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνυπάρξουν με τη διαφορετικότητα και να αναπτύξουν το αίσθημα του σεβασμού ως προς αυτήν. Ως Δημοτική Αρχή θα στηρίζουμε δράσεις που προάγουν την ομαδικότητα και μαθαίνουν στα παιδιά να γίνονται μέρος ενός συνόλου που υπηρετεί το «ευ αγωνίζεσθαι».
 
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκος Μουμούρης, τόνισε:
 
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται η μεγάλη γιορτή σχολικού αθλητισμού στον Πειραιά σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία προάγει το πνεύμα του αγνού αθλητισμού, την άμιλλα και τη βιωματική συνείδηση. Ο αθλητισμός είναι το καλύτερο όπλο για να αποβάλουμε τη βία, όχι μόνο από τον χώρο του αθλητισμού, αλλά και από όλες τις διαστάσεις της κοινωνικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ζωής των μαθητών». 
 
Ο Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Λεωνίδας Νίκας, υπογράμμισε: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά κάνουν πράξη την εμπνευσμένη ιδέα των Σχολικών Συμβούλων Φυσικής Αγωγής, κ. Κέλλη και κυρίας Παπαδοπούλου, του "Πειραι-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ" με μια αρμονική σύμπραξη του συνόλου των Δήμων του ευρύτερου Πειραιά, της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και της ΓΓΑ.  Με βάση την πολύ επιτυχημένη περυσινή εμπειρία όπου πήραν μέρος 7.500 μαθητές σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα 8 αθλημάτων/δραστηριοτήτων, φέτος θα ξεπεράσουμε τις 15.000 μαθητές με 11 αθλήματα/δραστηριότητες.
 
Ο "Πειραι-αθλητισμός" απευθύνεται σε όλους τους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, με ενεργό συμμετοχή  τόσο των Ειδικών Σχολείων όσο και των δομών υποδοχής προσφυγοπαίδων.
 
Είναι μία εξωστρεφής δραστηριότητα με σύγχρονη παιδαγωγική χροιά, που αναδεικνύει τη χαρά του αθλητισμού και του έργου που επιτελείται στα σχολεία μας. Ο μαθητής όχι μόνο παρακολουθεί-γνωρίζει τα αθλήματα, αλλά συμμετέχει ενεργά και παρουσιάζει μέρος της εκπαίδευσής τους από το σχολείο του. Είναι, τέλος, μία δραστηριότητα που την έχουν αγκαλιάσει τα σχολεία και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».
 
Ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος “Be active” κ. Διονύσης Καρακάσης, αφού ευχαρίστησε  και συνεχάρη την Περιφέρεια, τους
Δημάρχους και τους Σχολικούς Συμβούλους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία του “Be active” σε όλη την Ευρώπη και σημείωσε ότι το “Be active” εφαρμόζεται σε 32 χώρες στον ευρύτερο κύκλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ της παιδικής παχυσαρκίας στον κόσμο που κατέχει η Ελλάδα και υπογράμμισε τον ρόλο του αθλητισμού για την αντιμετώπισή της. 
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης : 
 
Η Περιφερειακή  Σύμβουλος Αττικής κα Μαρία Λαμπρίδου  και ο Αντιδήμαρχος Νικαίας – Αγ. Ι.  Ρέντη κ.  Γιάννης Μπακατσέλος. 
 
Την επιμέλεια της δράσης «Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018», καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος είχαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής: κ. Ηρακλής Κέλλης και κα Μαρία Παπαδοπούλου. 
 
Επισυνάπτεται ενημερωτικό υλικό για τον Σχολικό  ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 2018
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Να μην τους αφήσουμε να
αγοράσουν πόλεις, δημάρχους
και κυβερνήσεις»
 
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ
για τις Ευρωεκλογές 

Κυνική ομολογία από το
ΔΝΤ

Ο Σ. Σπυρίδων και το
ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Designscapes
 

Γεγονότα

Δ.  Καρύδης υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
με τον «Πειραιάς Νικητής»

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο Νίκος Μπελαβίλας
στηρίζει το
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

podosfairiki_synerg.logo1
 Γιατί ψηφίζω
«Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»
του Νίκου Αξαρλή

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Μαΐου 2019, 15.38
Κυνική ομολογία από το ΔΝΤ
Το ΔΝΤ ομολογεί ότι καθυστέρησε το...
22 Μαΐου 2019, 15.33
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές
του Γιάννη Καρδαρά*   Σε λίγες ημέρες...
20 Μαΐου 2019, 23.26
Ο Σ. Σπυρίδων και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Designscapes
Την έναρξη των εργασιών της συζήτησης για...

Ναυτιλία

16 Μαΐου 2019, 00.00
Tο «WorldChampion Jet» στον στόλο της Seajets
Η SEAJETS υποδέχθηκε και επισήμως...
15 Μαΐου 2019, 23.52
« Τα μέτρα είναι συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο»
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA...
15 Μαΐου 2019, 20.28
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων»
Με αφορμή την αυριανή λήξη της...

Πειραιάς