Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 23:26

Ο Δήμος Κερατσινίου απέκτησε λογότυπο

logoartc_f
Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προέβη σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για λογότυπο, καθώς δε διέθετε από τη στιγμή που ο Δήμος έγινε Καλλικρατικός. 
Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε διαγωνιστική διαδικασία με κλειστούς φακέλους.
 
Στην επιτροπή επιλογής του λογότυπου συμμετείχαν οι: Αλεξάκης Ιωάννης / Εικαστικός, Αντωνιάδου Στυλιανή / Σκιτσογράφος, Κορκίδη Μαρία / Δ/ντρια Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας,Κωστάκου Σταυρούλα / Εικαστικός και Γιαννούλη Κανέλλα / Προϊσταμένη Τμήματος Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Μουσείων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 
 
Μετά την επιλογή του προκρινόμενου λογότυπου από την επιτροπή, εγκρίθηκε το πρακτικό από το Δημοτικό Συμβούλιο και ακολουθεί έγκριση από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών. Η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου και η απονομή των τίτλων θα γίνουν σε ειδική τελετή.
 
Ακολουθώντας το τρίπτυχο ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, το λογότυπο που προκρίθηκε στις προτιμήσεις, προσπαθεί να δώσει με λιτές και ελεύθερες γραμμές μια σύντομη, περιεκτική και μοναδική περιγραφή των κοινών χαρακτηριστικών των δύο πόλεων, σε μορφή χειρόγραφης υπογραφής, περιλαμβάνοντας ισάξια τα πρωτογράμματα τους μέσα στο σχεδιασμό μας, τα οποία τυχαίνει να μοιάζουν στα ελληνικά και τα αγγλικά.
 
Οι συμβολισμοί στο Λογότυπο είναι εμφανείς. Το «Κ» είναι το πρωτόγραμμα του Κερατσινίου, και το «Δ» της Δραπετσώνας. Το κύμα συμβολίζει το υγρό στοιχείο της περιοχής (Ιχθυόσκαλα, ναυπηγεία), το φουγάρο τη βιομηχανική ιστορία της πόλης και την εργατική τάξη, ενώ η βάρκα συμβολίζει το προσφυγικό στοιχείο του τόπου μας. 
 
Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε είναι η ΖonaProThin και η ZonaPro Bold, που δύναται να ικανοποιήσει όλες τις τυπογραφικές ανάγκες. Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της γραμματοσειράς επίσης είναι η ευαναγνωσιμότητά της.
Παράλληλα, η σχεδιαστική απλότητά του λογότυπου σε μονοχρωμία, δίνει μεγάλες δυνατότητες χρήσης, εξυπηρετεί στην εύστοχη τοποθέτησή του σε τυπογραφικά ή ψηφιακά μέσα, καθώς και σε ιδιαίτερες κατασκευές (όπως σφραγίδα), ανάλογα με τις απαιτήσεις του Δήμου.
 
"Το νέο λογότυπο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας έρχεται να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς και την οπτική περιγραφή του τόπου, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξωστρέφειά του. Είναι μοναδικό, εύκολα αναγνωρίσιμο και να διατηρεί αναλλοίωτη την εικόνα του σε πληθώρα εφαρμογών. Μπορεί να περιλαμβάνει ή να ενσωματώνεται σε αυτό κάποιο εικαστικό θέμα ή μπορεί απλά να είναι ο τρόπος γραφής της επωνυμίας ή του ακρωνυμίου του Δήμου. Το λογότυπο θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και θα αποτελέσει την οπτική ταυτότητα του Δήμου μας.
Με τη δημιουργία λογοτύπου, ο Δήμος έχει σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας, την προώθηση της παράδοσης, των ειδικότερων χαρακτηριστικών του τόπου και των δραστηριοτήτων των κατοίκων. Ακόμη, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, ενώσεις και σωματεία με ίδιους ή συναφείς σκοπούς για την προώθηση κοινών ενδιαφερόντων".
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Να μην τους αφήσουμε να
αγοράσουν πόλεις, δημάρχους
και κυβερνήσεις»
 
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ
για τις Ευρωεκλογές 

Κυνική ομολογία από το
ΔΝΤ

Ο Σ. Σπυρίδων και το
ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Designscapes
 

Γεγονότα

Δ.  Καρύδης υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
με τον «Πειραιάς Νικητής»

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο Νίκος Μπελαβίλας
στηρίζει το
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

podosfairiki_synerg.logo1
 Γιατί ψηφίζω
«Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»
του Νίκου Αξαρλή

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Μαΐου 2019, 15.38
Κυνική ομολογία από το ΔΝΤ
Το ΔΝΤ ομολογεί ότι καθυστέρησε το...
22 Μαΐου 2019, 15.33
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές
του Γιάννη Καρδαρά*   Σε λίγες ημέρες...
20 Μαΐου 2019, 23.26
Ο Σ. Σπυρίδων και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Designscapes
Την έναρξη των εργασιών της συζήτησης για...

Ναυτιλία

16 Μαΐου 2019, 00.00
Tο «WorldChampion Jet» στον στόλο της Seajets
Η SEAJETS υποδέχθηκε και επισήμως...
15 Μαΐου 2019, 23.52
« Τα μέτρα είναι συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο»
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA...
15 Μαΐου 2019, 20.28
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων»
Με αφορμή την αυριανή λήξη της...

Πειραιάς